27. ledna 2022 • 17:26

Kadeřábek má novou smlouvu: v Hoffenheimu může strávit deset let

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalista Pavel Kadeřábek prodloužil smlouvu s německým Hoffenheimem do 30. června 2025. V tiskové zprávě o tom informovala agentura Sport Invest, která hráče zastupuje. Devětadvacetiletý pravý obránce či záložník, který patří do kádru české reprezentace, působí v bundesligovém klubu od léta 2015.



Kadeřábek měl původně smlouvu do léta 2023 a už rok a půl před jejím vypršením se s vedením klubu dohodl na prodloužení. „Nabídka od Hoffenheimu na předčasné prodloužení smlouvy mě hodně potěšila. Je to pro mě znamením, že se mnou klub počítá i do budoucna a že si mě váží,“ uvedl Kadeřábek.

„Nová smlouva mimo jiné znamená, že můžu zaokrouhlit působení v Hoffenheimu na 10 let. Považoval bych to za skvělou vizitku, v dnešní turbulentní sportovní době navíc velmi vzácnou. Udělám vše pro to, abych v dalších letech navázal na to, co jsem během dosavadních šesti a půl let v klubu i v celé soutěži odvedl. K necelým 200 zápasům bych rád přidal ještě další stovku,“ doplnil.

Do Hoffeinhemu přišel v létě 2015 ze Sparty a stal se jedním ze stabilních členů základní sestavy. Za aktuálně sedmý tým německé nejvyšší soutěže dosud odehrál 167 bundesligových zápasů, v nichž dal osm branek. Za Hoffenheim nastoupil také v Lize mistrů a Evropské lize.

„V Hoffenheimu jsme s rodinou moc spokojeni, klub navíc svými možnostmi, zázemím a ambicemi patří ke špičce bundesligy. Z toho důvodu pro mě nebylo těžké na nabízené prodloužení smlouvy kývnout a s klubem se domluvit na pokračování dosavadního spojení. Hoffenheim navíc není daleko od Čech, často za námi jezdí naše rodiny, což je další krásný bonus,“ řekl Kadeřábek.

Český obránce Pavel Kadeřábek prodloužil v Hoffenheimu smlouvu o další tři roky
Český obránce Pavel Kadeřábek prodloužil v Hoffenheimu smlouvu o další tři roky

V poslední době ho trápí zdravotní problémy, které ho vyřadily z posledních tří bundesligových zápasů. Kvůli zranění se také na podzim omluvil trenérovi české reprezentace Jaroslavu Šilhavému. Za národní tým naposledy nastoupil v létě ve vítězném osmifinále mistrovství Evropy proti Nizozemsku (2:0). Ve čtvrtfinále se místo něj vrátil do sestavy Jan Bořil, což řada expertů kritizovala.

„Doufám, že se mi budou vyhýbat zranění. Těch jsem měl za poslední půlrok celkem dost a také proto mám obrovskou motivaci splatit klubu důvěru, kterou do mě nabídkou nového kontraktu vložil. Moc se těším na další sportovní dobrodružství, které mě čeká v následujících třech a půl letech,“ doplnil Kadeřábek, který má v reprezentaci na kontě 48 startů a tři góly.

Podmínky prodloužené smlouvy nebyly zveřejněny, podle hráčova manažera Viktora Koláře je ale Kadeřábkova pozice v klubu výjimečná. „Délka kontraktu i jeho podmínky jsou důkazem toho, že se Pavel definitivně zařadil mezi největší osobnosti klubu a směřuje ke statusu legendy. Více než šest sezon v bundeslize je pro českého fotbalistu výjimečným počinem, potvrzením nejvyšší možné kvality. Navíc pevně věřím, že Pavla nejlepší roky kariéry čekají právě nyní. Je na vrcholu fyzických sil, s obrovským množstvím zkušeností a s maximální motivací potvrdit svoji pozici v Hoffenheimu také v následujících sezonách,“ míní šéf fotbalové sekce Sport Investu.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud