3. dubna 2024 • 22:42

Schick asistoval, nula pro Kováře. Bayer ve finále poháru čeká Kaloč

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Leverkusenu s českými reprezentanty Matějem Kovářem a Patrikem Schickem v sestavě porazili doma 4:0 Düsseldorf a popáté v historii postoupili do finále Německého poháru. Lídr bundesligy se o trofej utká s dalším druholigovémým soupeřem Kaiserslauternem. Finále se odehraje 25. května na Olympijském stadionu v Berlíně.



Favorit rozhodl proti třetímu týmu druhé ligy už v úvodním dějství. V sedmé minutě Schick protečoval míč na zadní tyč ke skórujícímu Frimpongovi a ve 20. minutě zakončil Adli brejk přesnou křižnou střelou. Marocký křídelník se trefil popáté v soutěži a osamostatnil se v čele tabulky kanonýrů. Ještě před pauzou přidal třetí gól Wirtz.

Trenér Leverkusenu Alonso nasadil od začátku všechny opory, pouze kapitána Hradeckého nahradil v bráně jako obvykle v pohárech Kovář. Český gólman byl většinu zápasu bez práce, přesto si v obou poločasech připsal po jednom dobrém zákroku a udržel premiérové čisté konto v soutěži.

V 57. minutě trefil Schick hlavičkou tyč, míč ale tečoval rukou Zimmermann a nařízený pokutový kop proměnil Wirtz. Oba strůjci čtvrté branky záhy vystřídali a duel se závěrečnou půlhodinu jen dohrával. Domácí útočník Adam Hložek strávil celé utkání na lavičce náhradníků.

Bayer je blízko druhému triumfu v Německém poháru, který vyhrál pouze v roce 1993. Ve finále bude opět velkým favoritem proti Kaiserslauternu, který v úterý i s přispěním záložníka Filipa Kaloče zdolal 2:0 třetiligový Saarbrücken.

Semifinále Německého fotbalového poháru:

Leverkusen - Düsseldorf 4:0 (3:0)

Branky: 35. a 60. z pen. Wirtz, 7. Frimpong, 20. Adli.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud