25. října 2008 • 12:35

Objev bundesligy za Německo hrát nebude

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč německé reprezentace Joachim Löw nemůže v budoucnu počítat se službami talentovaného obránce Nevena Subotiče, jenž se stal objevem podzimní bundesligové sezony.



Devatenáctiletý fotbalista Borussie Dortmund v seniorské reprezentaci ještě nenastoupil, podle FIFA si ale může vybrat pouze, zda bude hrát za USA, Bosnu či Srbsko.

Autor tří gólů letošní sezony se narodil v bosenské Banja Luce. V pěti letech utekl s rodiči před občanskou válkou do Německa a následně do Spojených států. Za tým USA také hrál na světovém šampionátu do 17 let.

Podle nového pravidla mohou fotbalisté hájit barvy pouze té země, jejíž občanství měli v době, kdy se zúčastnili první mezinárodní akce FIFA. V roce 2005 ještě Subotič německé občanství nevlastnil.

Pokud se nerozhodne do 21 let věku, bude moci nastoupit pouze za výběr USA.
Jeho otec by byl rád, aby mladý obránce hrál za Srbsko. Fotbalista se ale otázkami reprezentace zatím nezabývá.

"Jsem ještě mladý, nejprve chci odehrát celou sezonu v bundeslize. Až do léta příštího roku se tímto tématem nehodlám zabývat," prohlásila letní posila z druholigové Mohuče.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud