7. dubna 2012 • 16:05

Celtic Glasgow si s velkým předstihem zajistil 43. skotský titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Celtiku Glasgow ukončili tříleté kralování městských rivalů Rangers ve skotské lize a s předstihem si zajistili svůj 43. titul v historii. V dnešním 33. kole ho oslavili vysokou výhrou 6:0 na hřišti Kilmarnocku. Z triumfu se radoval také český reprezentant do 19 let Filip Twardzik, který si za Celtic odbyl premiéru v domácí soutěži.



Univerzální hráč působí ve skotském klubu od začátku sezony, ale zatím nastoupil jako náhradník ke dvěma pohárovým zápasům.

Dnes Twardzik odehrál téměř celý druhý poločas. Do rezervy Celtiku patří jeho dvojče a další člen české devatenáctky Patrik.

Svěřencům trenéra Neila Lennona stačila v Kilmarnocku k jistotě titulu i remíza, ale v Rugby Parku nenechali nic náhodě. Dvěma brankami a dvěma asistencemi se blýskl Charlie Mulgrew. Dvakrát se prosadil také Gary Hooper a po gólu přidali Glenn Loovens a Joe Ledley.

Trenér Lennon po zápase neskrýval nadšení: "Je to nejlepší den v mé profesionální kariéře. Čekali jsme na něj hodně dlouho. Byli jsme suverénně nejlepším týmem ve Skotsku a jsem na hráče hrdý," uvedl na oficiálním webu bývalý reprezentant Severního Irska po svém prvním titulu na lavičce Celtiku. Jako hráč s ním vyhrál ligu pětkrát.

Zadlužení Rangers přišli o reálné naděje na obhajobu titulu už dříve, když kvůli vstupu pod nucenou správu ztratili deset bodů.

Řecký útočník ve službách Celticu Samaras bojuje o míč
Řecký útočník ve službách Celticu Samaras bojuje o míč

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud