25. prosince 2014 • 18:35

Krize rublu drtí ruský fotbal. Vedení chce hráčům snížit platy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruské ligové kluby se chtějí domluvit s fotbalisty na snížení platů. Na vině je propad rublu, v němž jsou hráči placeni, přičemž zejména legionáři a ruské hvězdy mají kontrakty v eurech nebo dolarech a přepočet byl vždy podle aktuálního kurzu. Rubl přitom letos ztratil vůči oběma těmto měnám téměř polovinu své hodnoty.



Šestnáct prvoligových klubů proto bude s hráči jednat o úpravě smluv, v nichž by byly stanoveny pevné kurzy. Podle nich by se do konce sezony 2014/15 za jeden dolar platilo 45 rublů a za euro 55 rublů. Oficiálně se přitom dnes dolar prodával za 52,45 a euro za 64,31 rublu. Pro fotbalisty by to podle výpočtů médií znamenalo snížení platů zhruba o 20 procent.

Jiná situace je v Kontinentální hokejové lize, kde jsou hráči ruských týmů placeni výhradně v rublech. Smlouvu v jiné měně mohou hokejisté uzavřít pouze v klubech mimo Rusko, například v Jokeritu Helsinky nebo Slovanu Bratislava. Na nedávném zasedání v Soči se šéfové klubů KHL dohodli, že mzdy se nebudou ani snižovat ani upravovat s ohledem na současný propad rublu a krizi ruské ekonomiky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud