4. února 2015 • 14:31

Sudí Blom zase naletěl! Zbaštil Rezkův pád, teď špatně vyloučil

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhodčí Kevin Blom je opět středem zájmu. Sudí, který mylně v kvalifikaci o EURO 2012 nařídil ve Skotsku penaltu po nafilmovaném pádu Jana Rezka, v nizozemské lize zlomil rekord. Už po 29 sekundách vyloučil obránce Eindhovenu Jetro Willemse za faul na na záložníka Bredy Gilla Swertse. Jak se následně ukázalo, ke kontaktu vůbec nedošlo. I tak PSV vyhrál 2:0.



Fanoušci byli na zápas pěkně nažhavení. Čekali, že se Breda bojující o záchranu bude chtít na lídra soutěže vytáhnout. Nečekaný dárek v tomto snažení dostali domácí už v první minutě.

Dvacetiletý obránce PSV Jetro Willems šel do souboje s domácím Gillem Swertsem a ten se skácel k zemi. Televizní záběry potvrdily, že ke kontaktu mezi hráči nedošlo, ale sudí pád zbaštil a mladému bekovi ukázal červenou kartu.

S odstupem několika hodin sudí Blom uznal, že Willems nefauloval a svou chybu oznámil vedení fotbalového svazu (KNVB). Vyloučený bek tak může nastoupit v příštím zápase PSV.

Pro Bloma jde o další velký přehmat v jeho rozhodcovské kariéře. To, čeho se dopustil před třemi a půl lety v Glasgow, vyvolalo velkou bouři. V závěru utkání ve Skotsku nařídil pro český tým penaltu za nasimulovaný pád Jana Rezka . Z ní padl vítězný gól, který zachránil české vyhlídky v kvalifikaci. "Když jsem to pak viděl v televizi, zhroutil se mi svět,“ vyprávěl s odstupem.

Po jeho dalším zápase mu přibyl další bolehlav.

VIDEO | Podívejte se na nejrychlejší vyloučení v historii nizozemské ligy

VIDEO | Nafilmovaný penaltový pád Jana Rezka ve Skotsku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud