17. dubna 2016 • 16:10

To si Rangers užili! Vyřadili Celtic v poháru. Glasgow je modrý, vzkázali

Autor: pta, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na jedné straně již jistý postupující z druhé ligy, jako host lídr nejvyšší soutěže. V jednom z nejprestižnějších fotbalových derby ale papírové předpoklady neplatily. Glasgow Rangers doma překvapivě vyřadil Celtic v semifinále Skotského poháru. Po prodloužení skončil zápas 2:2, v penaltovém rozstřelu vyhráli 5:4.



Rangers si velký triumf po letech úpadku vychutnali. „Glasgow je modrý,“ rozeslali po sociálních sítích zprávu odkazující na klubové barvy. Rangers před necelými dvěma týdny završili cestu zpátky ze čtvrté ligy, kam byli přeřazeni kvůli vysokým dluhům. 

Jako první také v 16. minutě otevřeli skóre. Hallidayův pas do vápna nezachytil ani jeden z bránících hráčů Celtiku a sám před brankářem Gordonem se ocitl Miller, který jako první skóroval do sítě lídra první ligy v tomto ročníku Skotského poháru. Obrovskou šanci na vyrovnání spálil Roberts, k němuž se odrazil míč po Griffithsově střele do tyče, když minul prázdnou branku.

Do druhého poločasu vstoupili zelenobílí aktivně a brzy vyrovnali. Po rohovém kopu se hlavou prosadil střídající Svjatčenko, jenž vstřelil první gól za Celtic po lednovém přestupu z dánského Midtjyllandu.

Zápas dospěl do prodloužení, které parádní trefou otevřel útočník Rangers McKay. Jeho tým ale i podruhé přišel o vedení, za Celtic se o deset minut později znovu prosadil střídající hráč, tentokrát australský záložník Rogic.

V dramatickém rozstřelu neuspěly oba celky v druhé i čtvrté sérii a rozhodlo se až při sedmých pokusech. Za Rangers se trefil Law a reagovat nedokázal střelec vyrovnávací branky v prodloužení Rogic, který minul branku.

O 34. pohárový triumf se Rangers utkají s dalším druholigovým celkem Hibernian.

Skotský fotbalový pohár - semifinále:

Glasgow Rangers (II) - Celtic Glasgow 2:2, na pen. 5:4, Hibernian (II) - Dundee United 0:0, na pen. 4:2.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud