3. července 2016 • 17:00

Rosický pravděpodobně ukončí kariéru, prozradil Vrba v Rusku

Autor: rou, šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový trenér Pavel Vrba si po konci u české reprezentace zvyká v Rusku, kde ve čtvrtek převzal tým Anži Machačkala. Za sebou má úvodní přípravný zápas (porážka 0:2 s Chimki) a také první obsáhlejší rozhovor pro klubové stránky. V něm vypustil z českého pohledu bombu, když mluvil o Tomáši Rosickém. Ten totiž podle něho kvůli svému zranění z EURO pravděpodobně ukončí kariéru.



Velkou část rozhovoru vedl Pavel Vrba s redaktory webu Machačkaly v ruštině, jen párkrát se obrátil o pomoc na svého ruského asistenta Alexandra Bokého, který hrával v Česku. Na komunikaci s hráči prý jeho přes třicet let stará školní ruština stačí, na rozhovory s novináři si ovšem ještě tolik nevěří.

Klubovým stránkám nicméně rozhovor dal a došlo i na otázku, jestli - jak se údajně částečně z legrace a částečně vážně ptají i fanoušci Machačkaly - neuvažoval o tom, že by s sebou do Ruska přivedl i Tomáše Rosického .

„Je to hráč vysoké úrovně. Bohužel, zranění mu nedovolila, aby ukázal svou třídu. I tak je ale možné řadit Rosického k nejlepším hráčům české historie,“ uvedl nejprve Vrba.

„Hovořil jsem s Tomášem o jeho budoucnosti – ne v souvislosti s Anži, všeobecně – a je pravděpodobné, že ukončí kariéru. Konečné rozhodnutí učiní po návratu ze své dovolené,“ prozradil bývalý kouč Plzně.

Rosický zůstává s týmem. Budoucnost budu řešit po EURO, říká
Video se připravuje ...

Rosický, který prakticky celou sezonu promarodil, se opět zranil v zápase s Chorvatskem na EURO, kde si natrhl stehenní sval a turnaj pro něho skončil. O své budoucnosti pak nechtěl mluvit s tím, že si musí všechno teprve rozmyslet.

Český kapitán se po sezoně rozloučil s Arsenalem, který mu neprodloužil smlouvu, a o jeho služby hodně stojí třeba pražská Sparta. Jak ale naznačil Pavel Vrba, tým z Letné bude mít dost možná smůlu…

Kotalík: Na Schicka přišla jediná nabídka, Rosického dál chceme
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud