30. července 2016 • 21:19

Vrbův ligový start v Rusku: Ubránil remízu 0:0 s mistrovským CSKA

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neprohrát s mistrem, to se počítá. Český trenér Pavel Vrba může slavit po soutěžní premiéře na lavičce Anži Machačkala první bod. Jeho tým jej ubránil doma v bitvě s úřadujícími šampiony – CSKA Moskva - remízu 0:0. Nakonec ale Vrbův tým nebyl daleko od výhry, když Budkovskij trefil po přestávce břevno.



Vrba vsadil při na startu ruské nejvyšší soutěže na obranu. Na defenzivě vystavěl taktiku. Českému fanouškovi se vybaví vzpomínky na letošní EURO a úvodní mač se Španělskem.

Tam ale jeho výběr prohrál 0:1, když inkasoval chvíli před koncem. Tady byl úspěšnější a vyválčil remízu. Machačkala bezbrankovou plichtu s úřadujícím mistrem brala všemi deseti.

Jen slib o tom, že z týmu udělá Viktorii Plzeň ruské Premier ligy a všechny bude bavit útočným fotbalem, se mu zatím nepovedlo naplnit. Ale účel svědčí prostředky a proti šampionům je i bodík dobrý.

Na držení míče prohrála Machačkala přijatelně 45 ku 55 procentům. Na střely už to bylo horší. Hráči Anži vyslali na branku soupeře tři střely a mezi tyče se trefili jednou. To hosté vypálili celkem třináctkát a gólman Anži Belenov musel ukázat pět zákroků. Za záda ale míč nepustil.

Na druhou stranu, z jediné střely na branku trefil Budkovskij břevno branky CSKA, ke kýženému gólu tak měl Vrbův tým hodně blízko.

Trenér Pavel Vrba se s asistentem Dušanem Fitzelem věnují jednomu ze svých hráčů
Trenér Pavel Vrba se s asistentem Dušanem Fitzelem věnují jednomu ze svých hráčů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud