Radek Špryňar
1. prosince 2016 • 21:20

Vrba umlčel kritiky. S Machačkalou urval výhru, vyhazov není žhavý

Autor: Radek Špryňar, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve středečním utkání 16. kola zdolala Anži Machalačkala fotbalisty Permu 3:1 a ukončilo sérii tří porážek v řadě a čtyř zápasů bez vstřeleného gólu. I kvůli posledním výsledkům se na ruském serveru Sport Express začalo spekulovat o tom, že by měl výkonnostní propad výrazně oslabit pozici trenéra Pavla Vrby u týmu. Podle informací deníku Sport ale není konec bývalého kouče české reprezentace zdaleka tak horký. Roztrhání víceletého kontraktu není na pořadu dne.



Ještě před měsícem byl Pavel Vrba za „geroje“. Ve čtvrtfinále Ruského poháru vypráskal s Machačkalou bohatý Zenit Petrohrad 4:0. Fanoušci zvedali palce vzhůru, byli nadšení. Jenže v listopadu padá ze stromu listí a stejným směrem zahučela i forma Anži. Vrbovo renomé silně utrpělo. Až do té míry, že z Ruska dorazily zprávy o jeho možném odvolání v zimní přestávce.

„Pokud klub dospěje ke konečnému rozhodnutí o propuštění Pavla Vrby, tým s velkou pravděpodobností povede Oleg Kononov,“ vypustil do světa Sport Express. Spekulace ruského serveru se začala rychle šířit českým prostorem. Aby ne, Vrba je po nečekaném letním úprku od národního týmu stále velmi ostře sledovanou osobou.

Informace deníku Sport jsou ovšem odlišné. Jde o dvě zásadní věci. O Olega Kononova, jehož v září propustil z pozice hlavního trenéra FK Krasnodar, se velmi zajímá CSKA Moskva. Druhá nesrovnalost? Padesátiletý trenér je momentálně v Rusku v kurzu, je vnímaný jako přední fotbalový expert a angažmá v Machačkale by pro něj nebylo ternem. Konovov má zájem pracovat v prestižnějším klubu.

„Nezdá se mi pravděpodobné, že by Anži teď měla Pavla Vrbu odvolat, ani to, že by na jeho místo měl nastoupit Oleg Kononov. O něm jsem slyšel spíš v souvislosti s CSKA Moskva, kde by mohl nahradit Leonida Sluckého. Samozřejmě že pokud Machačkala bude dál prohrávat, může o Vrbově odvolání uvažovat,“ vyjádřil se Ivan Židkov, šéfredaktor deníku „Sport děň za dňom“.

Machačkala před čtvrtečním vítězstvím nad Permem prohrála tři zápasy, ve čtyřech v řadě neskórovala. Do konce první části ligy ji čeká ještě utkání s posledním Arsenalem Tula. V něm bude chtít za každou cenu bodovat a podniknout toužebný výstup tabulkou Premier Ligy, ve které mu aktuálně patří desáté místo.

Pavel Vrba společně se svým asistentem Dušanem Fitzelem zkouší mužstvo z listopadové letargie probudit. Pokud naváže na výhru nad Permem, zřejmě se mu to podaří. Čtvrtečním triumfem spekulace o svém odchodu zatím umlčel.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud