28. února 2017 • 13:46

Jak se daří Ödegaardovi mimo Real? Drsně ho faulují, hraje hodně

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Opustil Real Madrid a šel se „obouchat“ na hostování do nizozemské ligy. Od prvních dnů však norský supertalent Martin Ödegaard poznává, že to v Eredivisie není žádný med. Během posledních tří týdnů na něho byly hned dva nevybíravé zákroky, po kterých faulující hráči viděli červené karty.



Dostal přesně to, co potřeboval. Na nedostatek prostoru na hřišti si 17letý norský fotbalista nemůže rozhodně stěžovat. Ačkoliv se Heerenveenu zrovna nedaří, během sedmi ligových zápasů nasbíral 346 minut, což je pro mladého středopolaře velmi slušná porce.

Zároveň však Ödegaard, který stále patří Realu Madrid, poznává i odlišnou stránku nejvyšší nizozemské soutěže. Zatímco ve třetí španělské lize nebyl zvyklý na agresivní hru, v Eredivisie je to jiná řežba.

Popré to norský záložník pocítil 5. února v zápase s Utrechtem, kdy mu Andreas Ludwig nešikovně prošlápl stehno. Sudí ani na okamžik neváhal a vyloučil ho.

Další nevybíravý faul přišel v sobotu proti Rodě. Hostující Mohamed El Makrini Ödegaarda ošklivě dohrál zezadu a přitom mu zasáhl lýtko. Mladý fotbalista se okamžitě skácel k zemi a verdikt sudího, vypovídal za vše – opět vyloučení. Jen co El Makrini opustil hřiště, asistoval Ödegaard u vítězné branky.

Záložník Heerenveenu v bolestech poté, co mu Ludwig prošlápl stehno
Záložník Heerenveenu v bolestech poté, co mu Ludwig prošlápl stehno

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud