29. ledna 2018 • 17:50

Mareček v Lokerenu: Nejsem nadšený, jak se Sparta na konci zachovala

Autor: jav, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Lukáš Mareček přestoupil z pražské Sparty do Lokerenu. Sedmadvacetiletý fotbalista s belgickým klubem podepsal smlouvu do konce června 2021. Jak informoval portál iSport.cz, zkušený polař odletěl v neděli do Belgie, kde se v pondělí podrobil zdravotní prohlídce a definitivně dotáhl svůj transfer. V prvních ohlasech po přestupu se Mareček krátce ohlédl i za svým koncem na Letné.



O možném odchodu Lukáše Marečka do Lokerenu informoval iSport.cz už v pátek, nyní je transfer hotový.  "Vracím se po čtyřech letech a to, že vím, do čeho jdu, může být moje výhoda," uvedl Mareček pro agenturu Sport Invest, která ho zastupuje. Mareček má s belgickou ligou zkušenosti, do Anderlechtu přišel v roce 2010 z Brna.

V belgickém celku strávil tři sezony, v ročníku 2012/2013 odešel na hostování do Heerenveenu.V roce 2013 přestoupil do Sparty, za kterou v nejvyšší soutěži odehrál 100 zápasů a získal s ní double za triumf v lize i poháru. Začátkem roku mu však vedení klubu oznámilo, že s ním pro jaro už nepočítá.

"Nejsem nadšený z toho, jak se Sparta na konci mého angažmá zachovala. Musel jsem chvíli trénovat bokem a nemohl jsem být v týmu," mrzelo ho. "Ve Spartě jsem prožil pěkné chvíle. Byly i ty špatné, ale přetrvávají ty pozitivní. Odehrál jsem tam hodně zápasů, v lize dovršil stovku," rekapituloval svou éru na Letné.

V třináctém celku belgické ligy se Mareček mimo jiné potká se sportovním ředitelem Willym Reyndersem, který jako trenér v klubu zažil české hráče Jana Kollera, Romana Vonáška, Martina Pěničku nebo Václava Budku.

Letenský klub za nechtěného hráče, jenž s týmem neabsolvoval už první kondiční soustředění ve Španělsku, nevyinkasuje žádné finanční prostředky. V případě dalšího Marečkova přesunu by však do sparťanské pokladny přitekl významný podíl z této částky.

Pražané na tuhle variantu kývli i s ohledem na to, že měl Mareček v klubu smlouvu až do roku 2020, Lokeren navíc v plné výši převezme jeho plat.

Mareček na podzim patřil k nejvytěžovanějším hráčům Sparty, dohromady odehrál sedmnáct zápasů. Minulý týden ovšem největší tuzemský celek dotáhl rekordní přestup Nicolae Stanciua z Anderlechtu, dál navíc usiluje o příchod Guélora Kangy. V nabitém kádru tak pro Marečka už místo nezbylo.


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud