1. března 2018 • 13:49

Dočkal překvapil kouče: Řekl si o tlak! V MLS se učí vyslovit jeho jméno

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišel těsně před startem nové sezony Major League Soccer, jako první slyšel Bořek Dočkal od trenéra Philadephie Union Jima Curtina uklidňující slova. „Nemusí cítit kolem sebe tlak. Ten je na našich trenérech, realizačním týmu a dalších hráčích, aby vše s jeho příchodem proběhlo hladce,“ uvedl Curtin. Český reprezentant ho však odpovědí zaskočil. „Bylo to vtipné – řekl, že tlak chce,“ řekl na tiskové konferenci.



Ve Philadelphii měli jako hlavní přestupový cíl sehnat tvůrce hry. To se jim na poslední chvíli povedlo. „Bořek byl od začátku náš hlavní kandidát. Věříme, že má takové kvality, aby vedle něj rostli i další hráči,“ prohlásil sportovní ředitel Unionu Earnie Stewart.

V klubu hned po potvrzení Dočkalova hostování zahájili osvětu mezi fanoušky. Jak správně říkat jméno hráče, který kromě Sparty a Slavie působil také v Norsku? BOHR-eck DOEtsch-CAL, doporučují na oficiálních stránkách klubu, jak zdolat pro Američany obtížnou výslovnost české posily.

V zámoří oceňují Dočkalovy schopnosti. „Je potřeba mít hráče, který má na pozici tvůrce hry hodně doteků s míčem. Takového jsme hledali. S jeho minulostí v Rosenborgu, Spartě i české reprezentaci vyšlo najevo, že Bořek je přesně takový hráč. A to většinou přináší prospěch celému týmu,“ řekl Stewart.

Přesun do Spojených států se začal rodit tak, že před pár týdny Dočkala poprvé zkontaktoval technický ředitel Philadelphie Union Chris Albright, který ho už předtím sledoval. „Probral s ním, co čekáme a jaké by byly naše představy. Byly tam nějaké překážky, ale nakonec jsme uspěli,“ řekl klubový funkcionář. „Nebyl důvod, proč takovou nabídku nepřijmout,“ potvrdil také Dočkal.

Co ho čeká na začátku jeho angažmá? „Nejdřív musíte poznat spoluhráče, jací jsou jako lidé. Dobří hráči se většinou na hřišti jinak velmi rychle najdou, takže v tomhle nečekám problém. Snad jen v tom přivyknout MLS… Je to jiná liga, než na co byl zvyklý v Číně, Praze i Norsku. Ale určitě se integruje velmi rychle.“

Dočkal má jasno, co by bral jako úspěch ze svého pohledu. „Chci se stát důležitou součástí týmu. Věřím, že se do play off tentokrát dostaneme,“ zmínil hlavní cíl, který klubu z Pensylvánie splnil od svého vstupu do soutěže v roce 2010 zatím jen dvakrát.

Philadelphia patří do jedenáctičlenné Východní konference, z níž postoupí šest nejlepších týmů do play off, z toho dva nejlepší rovnou do semifinále. Vyřazovací boje začnou na konci října.

Bořka Dočkala zachytil při tréninku s Philadelphií Union jeden z místních novinářů
Bořka Dočkala zachytil při tréninku s Philadelphií Union jeden z místních novinářů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud