1. července 2018 • 23:11

Vydra odchází z Derby, píší v Anglii. S týmem neodjel na soustředění

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolem českých fotbalistů v zahraničí je na začátku července nezvykle živo. Kromě Jakuba Jankta či Tomáše Vaclíka řeší změnu působiště také útočník Matěj Vydra, který podle anglického deníku Telegraph Sport míří z Derby do Leedsu. Podle informací iSport.cz je odchod reálný, ale rozhodně není otázkou nejbližších dní. Nejlepší střelec uplynulé sezony Championship však neodcestoval se svěřenci nového trenéra Franka Lamparda na soustředění na Kanárských ostrovech.



Když už se zdálo, že český útočník Matěj Vydra zapustil v Derby kořeny, bude se zřejmě znovu stěhovat. Podle deníku Telegraph Sport je na odchodu do Leedsu, kde si ho vyhlédl nový trenér Marcel Bielsa. Český útočník tak zůstal v Derby, zatímco tým s novým trenérem Frankem Lampardem odcestoval na ostrov Tenerife, kde se bude připravovat na novou sezonu.

Rodák z Chotěboře naopak zůstal v Derby a pokračuje v tréninku. Vedení obou mužstev pak dolaďují poslední detaily přestupu, který by měl údajně stát až 11 milionů liber (323 milionů korun). Podle informací iSport.cz je jeho letni odchod z klubu skutečně reálný, ale žádná jednání nedospěla do finální fáze.

Autor 21 gólů a nejlepší střelec uplynulé sezony druhé nejvyšší anglické soutěže by si tak mohl vyzkoušet už čtvrté ostrovní angažmá po působení ve Watfordu, West Bromwichi, Readingu a právě Derby County. Předtím se český reprezentant mihl v Bruggách, Udine a hrál za Baník i Jihlavu.

V předešlých sezonách ho však trápily zdravotní problémy, kvůli kterým se pravidelně omlouval z reprezentačních srazů.

FOTBALOVÉ PŘESTUPY SLEDUJTE ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud