Adam Procházka
26. listopadu 2018 • 14:25

Iniesta a Podolski v japonské vřavě! Přišli o výhru ve 14. minutě nastavení

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský fotbalový virtuóz Andrés Iniesta ve strkanici? A s ním i německý střelec Lukas Podolski? To se jen tak nevidí! Oba k tomu přiměla situace z kuriózního závěru zápasu 33. kola základní části japonské ligy, ve kterém jejich Kóbe hrálo na hřišti týmu Šimizu. Kóbe vedlo už 3:1, ale od 83. minuty se začaly dít věci. Vše vyvrcholilo hromadnou strkanicí po vyrovnávacím gólu domácích na 3:3, který padl ve 14. minutě nastavení druhé půle a následném faulu frustrovaného Wellingtona.



Zápas 33. kola japonské J-League mezi Šimizu a Kóbe nabídl závěr, o kterém se bude dlouho mluvit. Ještě v 83. minutě vedli hosté, za které nastoupili i hvězdní legionáři Andrés Iniesta, dlouholetá opora Barcelony, a Lukas Podolski, německý mistr světa z roku 2014, 3:1. Pak se ale seběhly nevídané události.

Ve zmiňované 83. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Naojuki Fujita. Výhodu jednoho muže domácí bleskově využili a snížili na 2:3. Následně měly být nastaveny čtyři minuty a vypadalo to, že Kóbe přeci jen vybojuje těsné vítězství.

Jenže kvůli zranění jednoho z hráčů a dalším prodlevám se ze čtyř minut stala mnohem delší doba - zápas skončil ve 109. minutě!

V jedné z posledních příležitostí, ve 14. minutě nastavení, zahrávali hráči Šimizu rohový kop. Do vápna přispěchal na pomoc při snaze o vyrovnání i brankář Judži Rokutan. A právě jeho hlavu našel centr Hideki Išigeho a domácí gólman srovnal na 3:3.

Utkání poté dál pokračovalo a krátce po rozehrávce hostující Wellington, zřejmě frustrovaný tím, že jeho tým ztratil skvěle rozjetý zápas, doslova sestřelil jednoho z domácích hráčů. Uviděl žlutou kartu, a zároveň rozjel obří strkanici.

Do ní se zapojily i obě evropské hvězdy. Podolski, který v Japonsku působí od léta 2017, řádil jako čert, zatímco autor vítězné trefy z finále mistrovství světa 2010, ve kterém Španělsko porazilo Nizozemsko 1:0 po prodloužení, Andrés Iniesta se snažil své spoluhráče uklidňovat a odtrhávat od soupeřů. Ve chvíli, kdy se podařilo skrumáž těl rozehnat, ukázal sudí Wellingtonovi druhou žlutou a vyloučil ho. Ten protestoval, ale marně.

Šimizu ještě rozehrálo standardní situaci z místa původního Wellingtonova. Obrana Kóbe ale situaci tentokrát zvládla, míč odkopla a rozhodčí ve 109. minutě zápas za stavu 3:3 ukončil.

Celkem dramatická závěrečná zápletka na to, že šlo o souboj sedmého s jedenáctým týmem soutěže. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud