19. července 2019 • 10:44

Potvrzeno! Ngadeu přestoupil ze Slavie do Gentu. Podepsal čtyřletou smlouvu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Michael Ngadeu-Ngadjui nebude dál působit v pražské Slavii. Kamerunský fotbalista přestupuje do belgického KAA Gent. Po Simonu Delim tak český mistr přišel o dalšího klíčového muže obranných řad. Informaci o příchodu nové posily potvrdil na svých sociálních sítích belgický klub, se kterým Ngadeu podepsal čtyřletou smlouvu.  



Gent podle médií za osmadvacetiletého Ngadeua zaplatil 115 milionů korun. Kamerunský stoper by mu měl pomoci v Evropské lize, kde bude startovat na úkor Mechelenu. Ten belgická sportovní arbitráž potrestala za zmanipulování zápasu odebráním práva na start v evropských klubových soutěžích a UEFA její verdikt potvrdila.

Slavii, kterou příští měsíc čeká závěrečné předkolo o účast v Lize mistrů, se tak během krátké doby rozpadla stoperská dvojice, protože nedávno do Brugg odešel Simon Deli. Český mistr se pokusil Ngadeua udržet nabídkou nové smlouvy, a i když se podle šéfa klubu Jaroslava Tvrdíka dohodli, přesto se kamerunský reprezentant rozhodl odejít.

Český mistr se sice pokusil Ngadeua udržet nabídkou nové smlouvy, a i když se podle předsedy představenstva klubu Jaroslava Tvrdíka dohodli, přesto se předloňský mistr Afriky rozhodl odejít. "Simon odešel jako legenda, Michael jako uličník," napsal Tvrdík už v úterý na sociální síti twitter.

"Písemně odsouhlasená smlouva s hráčem a agentem. Přílet hráče na slavnostní podpis. V noci místo oznámeného přespání útěk do Belgie. Byli jsme jen vyjednávací páka na vyšší kontrakt. Tohle nedůstojné divadlo si klub nezasloužil, Míšo," přidal Tvrdík.

Ngadeu přišel do Edenu v květnu 2016 z rumunského Botosani. Předloni se Slavií, se kterou kromě minulé sezony získal titul už v ročníku 2016/2017, prodloužil smlouvu do června 2020. Letos v lednu se o něj zajímal anglický Fulham, ale z přestupu do anglické ligy nakonec sešlo.

LIGA NARUBY: Zrudni jako Látal, gymnasta Dostál a ofsajd, jaký jste ještě neviděli
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud