25. listopadu 2019 • 19:55

Sieg Heil, zdravil Van Basten v televizi. Teď za trest nesmí na obrazovku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý nizozemský fotbalový kanonýr Marco van Basten nebude jedno kolo působit jako expert televize Fox Sports kvůli nevhodnému výroku z minulého víkendu. Mistr Evropy z roku 1988 řekl do vysílání žertem „Sieg Heil“, frázi nechvalně proslavenou nacisty v hitlerovském Německu.



Van Basten, jenž v té době nebyl v záběru, si poznámku neodpustil po skončení rozhovoru svého kolegy na ploše s německým trenérem Heraclesu Almelo Frankem Wormuthem. Ještě během sobotního vysílání se trojnásobný vítěz Zlatého míče za „špatný vtip“ omluvil.

Dnes se od jeho výroku distancovala i Fox Sports, jež ho na příští víkend vyřadila z vysílání. Jeho odměnu věnuje stanice nizozemskému institutu pro studium války, holokaustu a genocidy.

Van Basten byl v 80. a 90. letech hvězdou Ajaxu Amsterodam, AC Milán a nizozemské reprezentace. Po skončení kariéry trénoval a působil i ve FIFA.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud