2. února 2020 • 21:45

Famózní Hrošovský! Luxusní patičkou se poprvé trefil v Belgii a zařídil body

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trvalo to 22 zápasů, ale dočkal se! Patrik Hrošovský vstřelil v sobotním zápase proti Charleroi svůj první soutěžní gól za Genk. Belgický účastník Ligy mistrů díky trefě slovenského reprezentanta zvítězil 1:0. Šlo o parádní branku - explzeňský záložník se výborně zorientoval ve vápně a pohotovou patičkou uklidil míč do sítě.



Obhájce belgického titulu v sobotu nutně potřeboval uspět. Genk dohání ztrátu z nepovedeného podzimu, který v druhé polovině listopadu vyvrcholil odvoláním trenéra Felice Mazziho, jehož pozici převzal Hannes Wolf.

Genk odehrál v novém roce tři zápasy - rok 2020 zahájil výhrou ve Waregemu (3:0), další kolo přišla vysoká porážka na hřišti Gentu (1:4). První domácí utkání proti SC Charleroi mužstvo potřebovalo zvládnout.

V důležitém boji se v sobotu zaskvěl Hrošovský. Slovenský záložník, který přišel v létě z Plzně, rozhodl zápas jedinou brankou utkání. Ve 39. minutě se výborně zorientoval ve vápně a ukázkovou patičkou zařídil vítěznou trefu.

Radost 27letého záložníka byla ohromná. Hrošovský na první soutěžní trefu v Belgii čekal 22 zápasů. „Vím, že tohle musím zlepšit,“ říkal v lednovém rozhovoru pro iSport.cz.

Hrošovský má v týmu belgického šampiona stále silnější pozici, nastupuje uprostřed pole s poměrně ofenzivními úkoly. Pomohl mu i odchod opory Genku Sandera Bergeho. 21letého norského záložníka koupil v lednu za rekordních 22 milionů liber (přibližně 660 milionů korun).

Slovenský záložník Patrik Hrošovský v dresu belgického Genku
Slovenský záložník Patrik Hrošovský v dresu belgického Genku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud