3. dubna 2020 • 12:41

Nizozemsko jako Belgie? Předčasný konec ligy chtejí Ajax, PSV i Alkmaar

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

K volání Ajaxu Amsterdam po předčasném konci aktuálního ročníku nizozemské fotbalové ligy se přidaly také další kluby AZ Alkmaar a PSV Eindhoven. Eredivisie by se ráda přidala k sousední Belgii, kde byla sezona ukončena ve čtvrtek a titul byl přidělen vedoucím Bruggám. S předčasným ukončováním sezony ale nesouhlasí Evropská fotbalová unie UEFA.



Sportovnímu řediteli vedoucího Ajaxu Marcu Overmarsovi se záměr dohrát přerušenou sezonu nelíbí. Bývalý nizozemský reprezentant se pozastavil nad prohlášením svazu, který uvedl, že se bude řídit doporučením UEFA a sezonu se pokusí do začátku srpna dohrát. Podle Overmarse by na prvním místě mělo být zdraví.

K jeho názoru se přidali i zástupci konkurenčních klubů. "Současná koronavirová situace je vážná a pomýšlet na dohrání sezony bez diváků je zcela od věci. Navíc kolem pandemie panují obavy z dalšího vývoje," uvedl pro média technický ředitel Alkmaaru Robert Eenhoorn. "K obnovení sezony neexistuje žádný ospravedlnitelný důvod," připojil technický ředitel Eindhovenu Toon Gerbrands.

UEFA nicméně ve čtvrtek po oznámení konce sezony v Belgii vyzvala národní asociace, aby kvůli pandemii předčasně neukončovaly domácí soutěže. Takový postup v současné situaci považuje za unáhlený. Naopak by podle ní měla snaha všech směřovat k tomu, aby se ligy dohrály na hřišti, přičemž reálný termín restartu vidí až v červenci.

Nákaza COVID-19 si v Nizozemsku dosud vyžádala 14,5 tisíce nakažených a přes 1300 mrtvých.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud