Jonáš Bartoš
4. srpna 2020 • 18:10

Krmenčík: hattrick za poločas! Český střelec se blýskl v generálce na ligu

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu při finále domácího poháru proti Antverpám (0:1) se Michael Krmenčík nedostal ani do nominace Brugg na zápas, v poslední přípravě před ligou ale vzkázal jasně: Jsem tady a počítejte se mnou! Český útočník nastřílel proti lucemburskému Union Titus Petingen tři góly. Hattrick zvládl během úvodních 36 minut a zařídil všechny branky při výhře 3:0. Důrazně si tak před startem ligy řekl o místo v sestavě belgického šampiona.



Krmenčík přesně takový zápas potřeboval. Proti slabšímu soupeři z Lucemburska měl jednodušší pozici, nicméně svou šanci v základní sestavě chytil za pačesy. Český forvard skóroval v 5., 14., a 36. minutě, ještě před přestávkou zkompletoval čistý hattrick a zařídil pro favorita výhru 3:0. Všechny góly mu nachystal kolega z útoku, 22letý Nigérijec Emmanuel Dennis.

„U mě je to o jednom gólu, věřím, že v prvním zápase, co dostanu šanci a budu hrát třeba od začátku, gól dám a pak už jich zase budu střílet hodně,“ vyprávěl Krmenčík v květnovém rozhovoru pro Sport v době, kdy koronavirová omezení předčasně ukončila v Belgii ligu a Bruggy se staly šampionem.

Český reprezentant v úterý zaznamenal první hattrick po přestupu z Plzně, branky mu jistě zvednou sebevědomí do ostrých zápasů v sezoně. A hlavně pomůžou v tom, aby se přes velkou konkurenci dostal na hřiště. V mistrovských zápasech zatím branku nedal, v letních šesti předchozích přípravách se trefil jednou (26. července proti Knokke).

Krmenčík to na své první zahraniční štaci, kam zamířil v zimě z Plzně, nemá vůbec lehké. V ambiciózních Bruggách, momentálně nejlepšímu celku v zemi, bojuje v ohromné konkurenci, trenér Philippe Clement vybírá až z osmi útočníků.

Český útočník Michael Krmenčík vstřelil v posledním přípravném zápase Brugg tři góly během prvního poločasu
Český útočník Michael Krmenčík vstřelil v posledním přípravném zápase Brugg tři góly během prvního poločasu

V sobotním pohárovém finále proti Antverpám se nedostal ani mezi náhradníky. Na lavičku se místo českého bijce posadil teprve osmnáctiletý Youssouph Badji ze Senegalu, který trenéry zaujal v přípravě. Bruggy ale v prvním ostrém zápase po koronavirové pauze prohrály 0:1, trenér Clement byl hodně nespokojený, kritizoval i výkon ofenzivních hráčů.

Bruggy startují ligu v sobotu od 16.30 domácím zápasem s Charleroi. Krmenčík by po úterním výkonu mohl dostat šanci. Zatím musí zvládat náročnou aklimatizaci, přizpůsobit se nové kultuře a neustále zlepšovat jazyk, který je v zahraničním angažmá hodně důležitý.

„Shodil jsem šest, sedm kilo tuku. Cítím na sobě, že mám víc svalů a jsem dynamičtější. Oni vědí, jak se mnou pracovat,“ přiblížil Krmenčík, jak si zvyká na nové prostředí a odlišné tréninkové metody.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud