21. září 2020 • 17:45

Nizozemský premiér k fanouškům: Mlčte a seďte! Jen se dívejte na zápas

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předseda nizozemské vlády Mark Rutte vyzval fotbalové fanoušky, aby přestali na zápasech zpívat a křičet. Varoval je, že pokud nebudou dodržovat opatření proti šíření koronaviru, stadiony opět zavře.



Od začátku sezony nizozemské ligy smí na zápasy omezený počet diváků, kteří však musejí dodržovat odstupy a zdržet se zpěvu a fandění, jež přispívá k šíření nákazy. „Prostě mlčte a seďte. Dívejte se na zápas a nekřičte. Dá se to,“ uvedl dnes premiér Rutte k chování fanoušků na stadionech.

Diváci navzdory pokynům nahlas fandí a mnoho z nich opouští vyhrazená místa, aby se postavili s ostatními do hloučků a společně zpívali. „Je to naprosto nesmyslné. Takhle virus pod kontrolu nedostaneme,“ řekl Rutte. Podle expertů skupinový zpěv kvůli šíření kapének výrazně zvyšuje riziko nákazy.

Nizozemský premiér Mark Rutte vyzval fanoušky, aby na stadionech mlčeli
Nizozemský premiér Mark Rutte vyzval fanoušky, aby na stadionech mlčeli

Denní nárůst infikovaných v Nizozemsku dnes poprvé překonal hranici 2000 případů. Rutte v pátek vyhlásil regionální opatření proti šíření koronaviru, mezi nimiž jsou například dřívější zavírací doby barů a restaurací.

Fotbalové stadiony v zemi mohou zaplnit zhruba čtvrtinu své kapacity, aby se daly mezi fanoušky udržet odstupy minimálně 1,5 metru. Příznivci se také musejí dostavit do hlediště v určitých časech - někteří například už hodinu před výkopem, jiní naopak musejí dlouho čekat na místech po závěrečném hvizdu.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud