30. listopadu 2020 • 14:55

Temné časy Celtiku! Další ostuda po Spartě, fanoušci ukázali radikální tvář

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Atmosféra houstne. Příznivcům Celtiku Glasgow dochází trpělivost. Tým pod trenérem Neilem Lennonem prochází obrovskou krizí. Prohra s úhlavním rivalem Rangers, dva výbuchy v Evropské lize se Spartou s celkovým skóre 2:8 a naposledy vyřazení z Ligového poháru s Ross County. Jen malý výčet událostí, které přivedly v neděli fanoušky před stadion Celtic Park. Ti dokonce házeli nejrůznější předměty na auta projíždějících hráčů.



Skvělý vstup do sezony vzal za své. Po první ligové porážce v ročníku, kdy  Rangers 17. října podlehl 0:2, prochází Celtic nejen výsledkovou krizí. Od té doby má bilanci dvou výher, tří remíz a čtyř porážek. A to se skóre 16:21, které ještě značně vylepšuje výhra 4:1 na hřišti Motherwellu.

Poslední dva duely navíc zelenobílým absolutně nevyšly. Schytali druhý výprask od Sparty (1:4) v Evropské lize a vypadli i z Ligového poháru, který předtím ovládli čtyřikrát v řadě. Podlehli totiž podceňovanému Ross County, až devátému týmu skotské ligy, doma 0:2. Celtiku tím skončila 35 zápasů trvající šňůra výher v této soutěži.

Špatné výkony spustily reakci fanoušků. Ti už před čtvrtečním zápasem se Spartou volali po konci trenéra Neila Lennona, pohárové vyřazení to ještě umocnilo. Několik stovek příznivců se po nedělním utkání sešlo u Celtic Parku a jejich požadavek zněl jasně: „Lennon ven! Propusťte ho!“

„Jsme znechuceni, že je přes takové výsledky dál trenérem. Měl být pryč už před několika týdny. Je čas, aby ho vedení propustilo, pokud není ochoten skončit sám,“ řekl jeden z přítomných.

„Byl přiveden jako snadná náhrada a nejlevnější varianta. Doufám, že se ráno probudím a uslyším, že končí. Lidé obviňují hráče, ale vina leží na trenérovi,“ zdůraznila po pohárovém duelu jedna z fanynek.

Dav se pokoušel prorazit bariéry, když se chtěl na parkovišti u stadionu dostat přímo k trenérovi a hráčům. Na jejich auta dokonce přilétly z chumlu lidí nejrůznější předměty. Fanoušci nebrali na zřetel, že svou přítomností porušují vládní nařízení ohledně omezení pohybu a shromažďování v koronavirové době.  

„Všichni v klubu jsou zklamání z výsledku, ale pro některé dění kolem stadionu neexistuje omluva. Budeme tyto události vyšetřovat. Je prostě nepřijatelné, aby hráči a manažerský tým, kteří toho v posledních letech pro klub tolik udělali a získali jedenáct trofejí v řadě, museli mít doprovod při odjezdu ze stadionu, zatímco na ně létají různé předměty,“ uvedl Celtic ve vyjádření k pozápasovým událostem.

Sám kouč svůj případný konec řešit nechtěl. „Nebudu odpovídat na žádné hypotetické otázky. Myslím si, že je na to příliš brzy. Ztratili jsme jednu trofej a jsme mimo Evropu, naší prioritou je ligy, jako v každé sezoně. Ještě je spousta času na to nepříznivý vývoj zvrátit,“ reagoval Lennon na aktuální druhé místo za Rangers, na které Celtic ztrácí 11 bodů, má však o dva odehrané duely méně.

„Zda sebe vidím jako muže, který klub dál povede? Samozřejmě. V pátek jsem mluvil s vedením a chceme rychle najít řešení našich problémů. Vím, že to od nás není v tuto chvíli dobré, takže tu rozhodně nebudu sedět a vykládat, že je vše pozitivní. Ale věřím, že je čas to zvrátit,“ dodal Lennon.

Fanouškům Celtiku dochází trpělivost. Po vyřazení z poháru volali u stadionu po vyhazovu trenéra Neila Lennona
Fanouškům Celtiku dochází trpělivost. Po vyřazení z poháru volali u stadionu po vyhazovu trenéra Neila Lennona

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud