23. července 2008 • 22:32

Hiddink získal za ME 3 miliony eur

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři miliony eur (přes 71 milionů korun) obdržel nizozemský kouč Guus Hiddink jako odměnu za úspěšné vystoupení ruských fotbalistů na červnovém ME.



Oznámil to dnes šéf nadace Národní fotbalová akademie Sergej Kapkov. Zhruba stejná částka tvořila podle neoficiálních informací trenérův roční plat v uplynulých dvou letech.

Hiddink postoupil se sbornou až do semifinále evropského šampionátu, v němž jeho tým podlehl pozdějším šampionům ze Španělska. Za evropský titul by jednašedesátiletý trenér inkasoval dvojnásobek.

Aršavin a spol. získali za třetí místo na turnaji prémii 370 tisíc eur (téměř devět milionů korun). Ruští fotbalisté zazářili především ve čtvrtfinále s Nizozemskem, které bylo po výkonech v základní skupině pasováno do role jasného favorita, ale podlehli 1:3 v prodloužení.

Hiddink už po turnaji přislíbil, že bude ve funkci pokračovat. Během příštích dnů by měl prodloužení smlouvy stvrdit písemně.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud