16. srpna 2011 • 17:33

Fabregas po odchodu z Arsenalu: Nevyhrávat bylo frustrující

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Barceloně podepsal pohádkový pětiletý kontrakt, na Nou Campu ho vítalo 30 tisíc nadšených fanoušků. Cesc Fabregas dokončil přestupovou ságu a definitivně se stal hráčem Barcelony. Na emotivní tiskové konferenci vysvětloval, proč po osmi letech opustil Arsenal a zamířil do momentálně nejlepšího klubu světa.



Barcelona Fabregase naháněla tři roky, vysněnou posilu získala až letos. Arséne Wenger už nedokázal odolávat lukrativním nabídkám a nakonec svolil k odchodu svého kapitána. Arsenal vyinkasuje dohromady 40 milionů liber, téměř jednu miliardu korun.

"Nejvíc lituju toho, že jsem Arsenal jako kapitán nedovedl k žádné trofeji. Je neskutečně frustrující, když se celé roky snažíte a nic nevyhrajete. Dělali jsme pro úspěch úplně všechno, dřeli jsme, ale v cílové rovince byl vždycky někdo lepší před námi," litoval Fabregas během tiskové konference na Nou Campu.

Španělský záložník nepochybuje, že si Arsenal s jeho odchodem poradí. "Arsenal je velký klub. Zvládnou můj konec stejně, jako si před lety poradili s odchodem Vieiry nebo Henryho."

Na klub, kam zamířil v 16 letech a strávil v něm celkem osm let, rozhodně nezanevře. "Jednou jsem byl Kanonýrem a vždycky jím budu. Zůstane v mém srdci, vždycky vás budu podporovat," napsal na Twitteru.

"Mrzí mě, že jsem se nestihl rozloučit s fanoušky. Jsem smutný, že odcházím, vždyť jsem v Londýně strávil třetinu života. Ale takový je život. Nejemotivnější bylo loučení se spoluhráči a speciálně s trenérem Wengerem," popsal Fabregas svůj konec na Emirates Stadium.

O šanci v Barceloně se poperu, slibuje čtyřiadvacetiletý záložník
O šanci v Barceloně se poperu, slibuje čtyřiadvacetiletý záložník

Právě Wenger, který o jeho odchodu z Arsenalu dlouho nechtěl ani slyšet, Fabregase hodně ovlivnil. "Nejdřív mě nechtěl pustit ani za 80 milionů liber, nakonec jsem ho přesvědčil. Jsem strašně rád, že respektuje přání hráčů," ocenil kouče Arsenalu. "Byl jako můj druhý táta. Nejde ani popsat, co pro mě všechno udělal," dodává.

Ani velké sympatie k bossovi gunners však nezabránili tomu, aby Fabregas zamířil zpátky do své vlasti, do Španělska. V Barceloně podepsal luxusní pětiletý kontrakt a těší se na práci v nejlepším klubu planety.  

"Musím poděkovat Pepe Guardiolovi, že měl trpělivost a dal mi sebevědomí. Před dvěma třemi lety jsem nebyl připravený, ale teď už ano. Chci se poprat o místo mezi nejlepšími hráči světa. Je to pro mě ta největší možná výzva. Tenhle den je pro mě jeden z nejkrásnějších v životě," věří si Fabregas.

Čtyřiadvacetiletý záložník by se v katalánském dresu mohl představit už ve středu v odvetném utkání Superpoháru s Realem. Lepší premiéru si těžko mohl naplánovat...

Cesc Fabregas přichází na zdravotní prohlídku v Barceloně
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud