21. července 2013 • 21:20

Messi a Neymar? Kouč Heynckes dal přednost zahrádce a traktoru

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sen Barcelony se rozplynul. Katalánský gigant a jeho fanoušci chtěli, aby po vynuceném odchodu kouče Tita Vilanovy z klubu převzal práci hlavního kouče v Barceloně Jupp Heynckes. Jenže ten do Španělska vzkázal, že dává po úspěšné sezoně v Bayernu přednost aktivnímu odpočinku na zahrádce, práci na traktoru a se zvířaty.



Tito Vilanova se musel kvůli léčbě rakoviny vzdát se práce u barcelonského týmu, který je nabitý hvězdami. Klub začal okamžitě hledat náhradu a začala padat jména mnoha trenérů. Hodně vysoko si mezi adepty stál někdejší vůdce Bayernu Jupp Heynckes.

„Má charakter, hodně zkušeností, mluví španělsky, už ve Španělsku trénoval a navíc je volný,“ uvádějí fanoušci hlavní přednosti Heynckese v průzkumu listů "El Mundo" a "Sport". Jenže tyhle námluvy neklapnou a Němec dal katalánskému velkoklubu košem. Ani Messi s Neymarem jej nepřesvědčíili.


„Myslím, že je nereálné, abych do Barcelony šel. Určitě se nenudím, zabavím se ale bez fotbalu. Sportuji, starám se o zvířata a také mám obrovskou zahradu,“ popisoval svou životní náplň známý kouč, jenž žije se svou ženou na přestavěné farmě nedaleko Mönchengladbachu. „Cítím se skvěle, užívám si to.“

Barcelona se tak nyní může soustředit na jiné adepty na místo kouče. Podle španělských médií již byl osloven Gerardo Martino.

Dalšími kandidáty jsou bývalý hráč Barcy Michael Laudrup (Swansea City), Ernesto Valverde (Athletic Bilbao) a Luis Enrique (Celta Vigo). Je jasné, že klub musí hledat rychle, španělská liga startuje už za tři týdny.

Jinak pochopitelně vyjadřují osobnosti podporu nemocnému Vilanovovi. „Tito, jsme v tomhle boji s vámi. Bojujte,“ napsal třeba na sociální síti Twitter Leo Messi.

Kouč Heynckes si užívá oslavy se svými svěřenci
Kouč Heynckes si užívá oslavy se svými svěřenci

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud