12. prosince 2013 • 20:49

Neuvěříte. Barcelona dostane 413 milionů za reklamu, co není vidět

Autor: bk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Barcelona se dlouho pyšnila tím, že na dresech místo bohatého sponzora propagovala humanitární organizaci UNICEF. Ty časy už jsou ale dávno pryč. Katalánský gigant oznámil podepsání kontraktu s dalším velkým partnerem. Společnost Intel paradoxně zapalatila za něco, co na přední straně dresu vůbec nebude vidět!



Hlavním partnerem Barcelony je momentálně arabská letecká společnost Quatar Airways. Mezi významné partnery se v těchto dnech zařadil další gigant. Španělský mistr oznámil partnerství s mezinárodním ekonomickým obrem, počítačovou firmou Intel.

Ta vymyslela zajímavý marketingový tah. Logo firmy totiž překvapivě skryla pod dres! Fanoušci na stadionu či diváci u televizí ho spatří v momentě, kdy hráč slavící gól své triko přetáhne přes hlavu nebo lehce nadzvedne. Nápis Intel bude totiž na rubu barcelonských dresů.      



Vše jde v duchu kampaně Inside Barcelona (uvnitř Barcelony), na které společnost staví svou propagaci slavnému kulbu. Firma vyrábějící procesory do počítačů Barceloně vysázela 25 milionů dolarů (téměř 500 milionů korun). O částce, která nebyla oficiálně zveřejněna, informovala španělská média a magazín Forbes.

Hráči Barcelony na sobě budou mít dres s "neviditelným" logem poprvé v sobotním utkání proti Villarrealu. Klubový ředitel zodpovědný za média a sponzoring Manel Arroyo nicméně ubezpečil, že navzdory novému partnerství nebude obracení dresu pro fotbalisty povinné.

Přitom to není tak dávno, co si klub zakládal na dresech bez movitých partnerů. V rámci charitativní činnosti Messimu a spol. nosili nápis UNICEF, což je největší světová organizace spadající pod OSN zabývající se ochranou a zlepšováním podmínek dětí.

Neymar slaví hattrick, který se mu podařilo vstřelit proti Celticu
Neymar slaví hattrick, který se mu podařilo vstřelit proti Celticu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud