8. dubna 2014 • 14:53

Jste zrádci a hajzlové! Mourinho měl v kabině Realu urážet hráče

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nová kniha popisující angažmá Josého Mourinha v Realu Madrid odtajňuje nepříjemné chvilky v kabině. Po zápase s Barcelonou (1:1) v roce 2011 ho dopálilo, že některý z hráčů vynášel informace – a všechny pourážel. „Jste zrádci!“ křičel na hvězdné fotbalisty, přičemž někteří ho zcela ignorovali. Úryvky zveřejnil britský deník The Times. 



José Mourinho ještě jako trenér Realu Madrid.Foto profimedia.cz

Autor Diego Torres se v nové knize o Mourinhovi snaží porozumět tomu, proč portugalský taktik nebyl v Realu Madrid úspěšnější. Můžeme jen spekulovat, nakolik odráží realitu. Je ale veřejným tajemstvím, že Mourinho nebyl se všemi hráči „bílého baletu“ zadobře. Spekulovalo se, že někteří se spikli a dělali vše pro to, aby se ho zbavili.

Svérázný kouč neměl slitování ani s největší hvězdou týmu. Snadno si tak proti sobě popudil Ikera Casillase, Cristiana Ronalda nebo Sergia Ramose. K největší bouři v kabině však mělo dojít po remíze 1:1 s Barcelonou v roce 2011. Mourinho byl přesvědčený o tom, že z kabiny unikají informace do médií.

Několik hodin před zápasem španělský deník Marca uveřejnil na svém webu sestavu. Uvedl, že Real nasadí stopera Pepeho nezvykle do středu zálohy spolu s Khedirou a Xabim Alonsem. Informace byla správná a Mourinho zuřil. Po zápase si počkal na hráče v kabině, které pak údajně začal obviňovat a urážet.

„Jste zrádci! Žádal jsem vás, abyste s nikým nemluvili o sestavě, ale zradili jste mě. To ukazuje, že nejste na mé straně, zku*vysyni! Jediný přítel, kterého tady mám, je Granero. A ani u něj si nejsem jistý, jestli mu ještě můžu věřit. Jste nejvíce zrádný tým, jaký jsem v životě trénoval. Prostě hajzlové,“ cituje trenéra nová kniha.

Cristiano Ronaldo, Iker Casillas a José Mourinho v roce 2011Foto profimedia.cz

Brankář Casillas prý nečekal, až Mourinho skončí s emotivním výlevem. Zcela ho ignoroval. Zvedl se a odešel do sprchy. Nebyl jediný. Portugalský kouč mezitím popadl plechovku limonády a práskl s ní o zeď. Jak explodovala, sladký energetický nápoj postříkal všechny hráče poblíž.

O chvíli později si měl Mourinho otřít slzy, které se mu leskly v očích, a pohrozil, že s vedením klubu najde onoho zrádce. „Kdybychom byli ve Vietnamu a viděl bych, že se směješ spolubojovníkovi, vezmu zbraň a zabiju tě. Teď musíte vy najít toho, kdo vyzradil sestavu.“

Mourinho, jenž působil v Realu v letech 2010-2013, měl mimochodem také podezření, že média odposlouchávají prostory, kde s týmem probíral taktické věci. A nechal je prohledat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud