14. dubna 2015 • 17:00

Čech do Realu? Asi ne. Ancelotti chce, aby zůstal Casillas

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šance, že by se Petr Čech v létě stěhoval z Chelsea do španělské metropole hodně klesla. Spojení Realu Madrid s jeho symbolem v bráně Ikerem Casillasem totiž pravděpodobně potrvá dál. Kouč „bílého baletu“ Carlo Ancelotti se 33letého gólmana nechce vzdát a počítá s ním i pro příští sezonu, přestože kapitán španělského obra čelí stále častější kritice. 



„Iker to řekl velmi jasně. Chce zůstat, my ho chceme a já rovněž,“ citoval deník Metro kouče královského klubu. „Nepotřebuje žádné hájení, je silný a je to velký profesionál,“ dodal Ancelotti s tím, že gólmani vyžadují specifický přístup.

„U gólmanů je to jiné než u hráčů v poli. Dokud se nezraní druhý brankář, nemohou do hry zasáhnout. Ostatní mohou přijít na patnáct minut či třicet vteřin a utkání rozhodnout,“ poznamenal zkušený Ital ve službách královského klubu.

Tato slova mají obří vliv na předpokládané letní přestupové rošády mezi evropskými velkokluby, co se gólmanů týká. Konec „svatého Ikera“ měl totiž spustit řetězovou reakci. Rádi Ancelottiho názor slyší například v Manchesteru United, kde se obávali, že by mohli ztratit ceněného Davida de Geu.

Nemalou důležitost mají i pro českého reprezentanta Petra Čecha, který téměř jistě v létě opustí Chelsea a Real Madrid byl jedním z klubů, jenž byl s další budoucností Petra Čecha velmi často spojovaný.

„Až přijde takováto konkrétní nabídka, tak si sednu a budu zvažovat pro a proti. Jsou nabídky, které se odmítnout nedají. Ty ostatní člověk zváží ze všech možných úhlů,“ odpověděl Čech na konci března na dotaz ohledně přestupu do „bílého baletu“, který stále sází na Casillase, což je podle některých názorů již chybou.

„Musím říci, že jsem až zklamaný z Ancelottiho z hlediska výběru brankářů. Už tři roky bych Casillase nepostavil. Je to vynikající brankář, ale jeho éra skončila po minulém mistrovství. Dělá hrubé chyby, podrželi ho, ale už bohužel špatně. Petr Čech je dnes jasně lepší než Casillas, ve všem,“ pověděl před časem pro deník Sport trenér jabloneckých gólmanů Milan Veselý, jeden z největších českých expertů na gólmany, který by Čechovi Real Madrid jako další klub doporučil. Český repezentant však do Realu zřejmě nezamíří. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud