25. května 2019 • 23:27

Valencie obrala Barcelonu o double! Messiho gól ve finále poháru nestačil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Valencie po jedenácti letech vyhráli Španělský pohár. V dnešním finále v Seville si nečekaně poradili 2:1 s Barcelonou. Katalánský celek přišel o šanci získat double a také zaznamenat rekordní pátý triumf v poháru za sebou.



Valencie za vítězstvím vykročila už v prvním poločase, ve kterém ji poslali do vedení Gameiro a Rodrigo. Ve druhém poločase se sice Barcelona zvedla, ale vytěžila z toho pouze jeden gól. V 73. minutě se o něj postaral Messi, který před tím ještě trefil tyč.

Valencie si připsala celkově osmý triumf v poháru a první od roku 2008. Barcelona naopak promarnila šanci ovládnou pohár popáté, což se dosud nikomu nepovedlo. O maximum čtyř vítězství v řadě se katalánský celek dělí s Realem Madrid a Bilbaem.

Barcelona po zisku titulu prožila hořký závěr sezony, ve které přitom měla nakročeno k zisku tří trofejí. Jenže kromě selhání ve finále Španělského poháru nezvládla ani semifinále Ligy mistrů, ve kterém sice první zápas nad Liverpoolem vyhrála 3:0, v odvetě ale utrpěla debakl 0:4.

Finále fotbalového Španělského poháru v Seville:
Valencia - FC Barcelona 2:1 (2:0)
Branky:
21. Gameiro, 33. Rodrigo - 73. Messi.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud