16. ledna 2020 • 14:30

Pochettino naznačil svou budoucnost. Proč by nevzal Barcelonu?

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

19. listopadu loňského roku mu na stole přistála výpověď z Tottenhamu, od té doby je Mauricio Pochettino bez práce. Argentinský trenér, který londýnský klub dovedl až do finále Ligy mistrů, měl kroužit kolem několika volných pozic, zatím se ale stále nikde neusadil. Teď o své budoucnosti otevřeně promluvil na akci LaLigaTV, kde byl hostem.



Odkoučoval si svoje ve Španělsku i Anglii, na galavečeru k oficiálnímu spuštění kanálu LaLigaTV v Londýně tak nemohl chybět. Mauricio Pochettino přišel v doprovodu asistenta Jesuse Péreze a bývalého hráče Tottenhamu a nynějšího trenéra Guse Poyeta a okamžitě přilákal pozornost kamer.

Argentinský stratég se nejprve otázce, kam má namířeno, vyhýbal a vtipkoval, že jí nerozumí. Pak ale přece jen přiznal, že si momentálně užívá volného času s rodinou a teprve se bude zamýšlet nad svými možnostmi.

Preferované destinace? Nikterak překapivě Anglie a Španělsko. „Měl jsem štěstí, že jsem svou kariéru začal v Espanyolu Barcelona a pak přišel do Premier League, kde jsem se naučil jiný jazyk i kulturu. Díky tomu jsem teď lepším člověkem,“ rozpovídal se Pochettino.

Mauricio Pochettino je po listopadovém vyhazovu z Tottenhamu stále bez zaměstnání
Mauricio Pochettino je po listopadovém vyhazovu z Tottenhamu stále bez zaměstnání

„Mám teď víc znalostí a zkušeností. Premier League je Premier League, fotbal se tady v Anglii narodil, ale La Liga má také skvělý fotbal a úžasné kouče. Trenéři jako já a Gustavo Poyet se vždy snažíme být na tom nejlepším místě, a Anglie se Španělskem jsou dvě nejlepší ligy světa,“ dodal.

47letý stratég byl spojovaný s Bayernem Mnichov, Manchesterem United či s Barcelonou, kde měl nahradit Ernesta Valverdeho. Na Camp Nou se ale nehrne, a to z důvodu loajality k rivalovi. „Nemohl bych tam jít, mám pořád blízko k Espanyolu,“ prohlásil o mužstvu, za které mezi lety 1994 a 2001 hrál a ve kterém v roce 2009 zahájil trenérskou kariéru.

Ke změnám u Messiho a spol. se ale přece jen vyjádřil. „Barcelona je jeden z nejlepších týmů světa. Valverdemu se v lize dařilo skvěle, před Quiquem Setienem je velká výzva. Ukázal svou velkou lásku k Johanu Cruijffovi a barcelonskému stylu. Je to pro něj velká příležitost prožít si svůj sen, takže bude úžasné sledovat, jak se mu bude dařit,“ řekl.

FC Barcelona Vše o klubu ZDE

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud