Jakub Dvořák
13. března 2020 • 05:00

Nakažený hráč Realu. Do Milána jet nechtěl, chránil se a nepodal ruku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Koronavirus kromě Serie A (o dvou nakažených fotbalistech čtěte zde ») zasáhl i španělskou La Ligu. Realu Madrid byla nařízena patnáctidenní karanténa. Vir se totiž prokázal u amerického basketbalisty madridského celku Treye Thomkinse. A jelikož fotbalisté a basketbalisté Realu obývají společné tréninkové centrum, byly oba týmy uděleny do izolace. V té jsou i tři nejmenovaní fotbalisté anglického Leicesteru, u kterých se potvrdily první symptomy.



Z původně dvou kol bez diváků se španělská nejvyšší soutěž přerušila úplně. Důvodem je umístění Realu Madrid do karantény. Stalo se tak poté, co se koronavirus potvrdil u amerického basketbalisty „bílého baletu“ Treye Thomkinse.

Devětadvacetiletý rodák z Georgie se podle všeho nakazil během utkání 27. kola Euroligy v Miláně. I přesto, že je italská metropole v současnosti považována za místo s největší mírou rizika, rozhodli se představitele evropské basketbalové soutěže duel odehrát. S tím, že na něj nebudou vpuštěni fanoušci.

Koronavirus a sport ONLINE: vše o odložených zápasech, zrušených sezonách a nakažených sportovcích ZDE >>>

To se však madridské výpravě nelíbilo, sám Thomkins patřil k největším kritikům konání utkání. „Proč nemůžeme hrát na neutrální půdě? Koronavirus je vážná věc, tak se s ním také vážně zabývejme, prosím,“ napsal na twitteru.

Češi se zásobují kvůli koronaviru: Útok na regály v rýží a těstovinami v Praze na Pankráci (11.3.2020)
Češi se zásobují kvůli koronaviru: Útok na regály v rýží a těstovinami v Praze na Pankráci (11.3.2020)

K odletu se posléze dostavil v roušce a s ochrannými rukavicemi. Během cesty se navíc vyhýbal jakémukoliv kontaktu s cizími lidmi a s hráči milánské Olympie si nepodal ruce. Přesto se nakazil…

Jelikož členové basketbalového a fotbalového týmu Realu užívají tréninkové centrum Valdebebas, rozhodlo vedení klubu o udělení karantény pro oba kádry. Načež Španělská fotbalová asociace okamžitě zareagovala dočasným pozastavením La Ligy. Po uplynutí patnáctidenní izolace zváží další postup.

Pro Benzemu a spol. to znamená, že nemohou nastoupit k úterní odvetě osmifinále Ligy mistrů na hřišti Manchesteru City.

Koronavirus drtí sport. Fotbalová liga přerušena, hokejová extraliga zrušena
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud