29. prosince 2020 • 15:45

Messi, Suárez a Beckham spolu? Možná už za rok, bydlení je připravené

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kde bude hrát v příští sezoně Lionel Messi? Po letní touze opustit Barcelonu se téma příštího působiště jednoho z nejlepších fotbalistů současnosti zase otevírá. Sám Argentinec připustil, že si touží zahrát americkou MLS a podle katalánských médií má být jeho cílem Miami, kde se o fotbal stará David Beckham.



„Vždycky jsem říkal, že bych chtěl okusit život ve Spojených státech a hrát tamní ligu. Možná se to stane, nemusí to být hned. Ale zatím nekoukám příliš dopředu, zajímá mě jen, jak dopadne tato sezona,“ prohlásil Messi v exkluzivním rozhovoru pro televizi La Sexta.

Horkým favoritem na americké angažmá byl původně New York. Zdejší klub byl dokonce součástí plánu, jak zaplatit nákladný přestup z Barcelony do Manchesteru a ještě na něm vydělat. Messi měl odehrát několik sezona na Ostrovech a pak „dohrát“ kariéru za mořem.

Teď je ale favorit jiný: „Messi bude hrát za Inter Miami a potká se tam s  Luisem Suárezem . Ale nebude to před rokem 2022,“ hlásí zdroje barcelonské rozhlasové stanice Radio Catalunya.

Přespříští rok právě proto, že v něm vyprší smlouva Uruguayce v Atlétiku Madrid, kterou podepsal po odchodu z Barcelony, který Messi prohlásil za „šílený“.

Lionel Messi se emotivně loučil s Luisem Suárezem a rýpl si při tom do Barcelony
Lionel Messi se emotivně loučil s Luisem Suárezem a rýpl si při tom do Barcelony
 

Messiho mohou do Kalifornie táhnout minimálně dva důvody: Zaprvé přátelství s  Davidem Beckhamem , který Inter Miami s pomocí investorů rozjíždí a láká do něj z Evropy hvězdy v pokročilejší fázi kariéry. Hrají tu třeba Francouz Blaise Matoudi nebo Argentinec Gonzalo Higuaín, který se po letech potkal ve stejném klubu s bratrem Federicem.

Do útoku se snažil Beckham získat i Oliviera Girouda, kterého lákal i na luxusní bydlení v luxusním residenčním mrakodrapu Porsche Design Tower. Francouz se nakonec rozhodl zůstat v Londýně a na Messiho podobný benefit platit nebude: přepychový apartmán v 60patrovém domě přímo na Sunny Isles Beach už má, koupil ho vloni v přepočtu za 85 milionů korun. Věděl už v tehdy, že jednou za Miami bude hrát?

FC Barcelona Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud