14. června 2023 • 13:20

Hey Jude! Real vítá Bellinghama, víc stál jen Hazard. Smlouva na šest let

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglický záložník Jude Bellingham už se stal oficiálně posilou Realu Madrid, kam přestoupil z Dortmundu za 103 milionů eur (2,45 miliardy korun). Oba fotbalové kluby to oznámily na svých webech. Real podepsal s Bellinghamem šestiletou smlouvu. S případnými bonusy může cena devatenáctiletého talentu vystoupat podle agentury SID až na 137 milionů eur (3,26 miliardy korun).



Podle specializovaného serveru Transfermarkt.com je Bellingham třináctým nejdražším hráčem historie. Real koupil za vyšší sumu jen Belgičana Edena Hazarda, který přišel v roce 2019 z Chelsea za 115 milionů eur. Bonusy závisí na sportovních výsledcích Realu a Bellinghamových výkonech v příští šesti sezonách.

„Díky, Jude, za tři oddané roky v Borussii. Byly to fantastické společné chvíle,“ uvedl generální ředitel dortmundského klubu Hans-Joachim Watzke. O odchodu své opory informovala Borussia už minulý týden. Real slavnostně představí novou posilu ve čtvrtek.

Bellingham, který byl už v 16 letech oporou druholigového Birminghamu, přišel do Dortmundu před třemi lety za 25 milionů eur. Za vestfálský celek odehrál 132 soutěžních utkání, ve kterých dal 24 gólů a 25 branek připravil spoluhráčům.

V Dortmundu plnil i roli kapitána a vyhrál Německý pohár, ligového triumfu se ale nedočkal. Borussia v uplynulé sezoně přišla o první titul po 11 letech až v posledním kole. V reprezentaci odehrál Bellingham 24 duelů a pomohl Anglii do finále Eura a čtvrtfinále mistrovství světa.

Real Madrid Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud