1. července 2009 • 19:01

Další zvrat: Benzema už je v Realu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalový Real Madrid nakonec přeci jen získal do útoku další zvučnou posilu. Po několika dementi ze strany Lyonu přestupuje do "Bílého baletu" útočník Karim Benzema.



Real o francouzského reprezentačního útočníka usiloval už delší dobu.

O přestupu na svých internetových stránkách informoval francouzský klub, který za svou hvězdu dostane 35 milionů eur (asi 902 milionů korun), s případnými bonusy dokonce až 41 milionů.

"Museli jsme se rozhodnout rychle a nakonec jsme nechali Karima jít tam, kam chtěl," citovala agentura Reuters trenéra Lyonu Clauda Puela. "Rok před mistrovstvím světa je to pro něj důležité rozhodnutí. Ztrácíme skvělého hráče a bude nám chybět, ale chtěl novou výzvu. Věřím, že na to má," dodal.

O dohodě Realu s Lyonem informovala již v poledne rozhlasová stanice RMC. Tehdy francouzský klub ještě přestup popřel, ale o pár hodin později už transfer jednadvacetiletého Benzemy, o kterého se ucházel i Manchester United, potvrdil na svých internetových stránkách.

Francouzský reprezentant s alžírskými kořeny je již čtvrtou posilou Realu. Prezident Florentino Pérez již do týmu přivedl Portugalce Cristiana Ronalda, Brazilce Kaká a španělského stopera Raúla Albiola, za které dohromady utratil 175 milionů eur (asi 4,5 miliardy korun). Z Ronalda udělal s 96 miliony eur nejdražšího hráče v historii.

Benzema byl v prvním týmu Lyonu od roku 2004 a poslední tři roky patřil mezi hlavní opory. Celkem slavil čtyři mistrovské tituly. V poslední sezoně se mu však nedařilo tak jako o rok dříve, kdy se stal nejlepším střelcem Ligue 1. I proto Lyon titul neobhájil.

Celkem Benzema za Lyon odehrál 112 ligových zápasů a vstřelil 43 branek. Dalších 24 zápasů a šest gólů nasbíral v dresu francouzské reprezentace.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud