27. února 2013 • 19:15

NEJHORŠÍ FAUL: Šílenec chtěl Ronaldinhovi zlomit nohu, nedostal ani kartu!

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhrát už nemůžu, tak aspoň zlomím nohu soupeři! Těžko říct, jestli právě tahle slova prolétla hlavou fotbalistovi argentinského Arsenalu Diegu Braghierimu v úterním utkání Copy Libertadores proti Atlétiku Mineiro, ale jeho brutální faul na slavného Brazilce Ronaldinha tomu rozhodně nasvědčuje.



Sedm gólů, parádní fotbal, hattrick talentovaného mladíka Bernarda... Jenže zápas jihoamerické obdoby Ligy mistrů mezi Arsenalem de Sarandí a Atlétikem Mineiro zastínil neuvěřitelný faul.

Co faul, tohle byl snad atentát! Jeden z domácích obránců si totiž usmyslel, že zlomí nohu legendárnímu Ronaldinhovi, jinak si jeho zločinný zákrok těžko vysvětlit.

Slavný Brazilec chtěl ve vápně soupeře zpracovat míč, když ho znenadání torpédovaly kolíky obou kopaček šíleného obránce Diega Braghieriho. Jejich cíl – Ronaldinhova noha. Ve vzduchu nezavoněla jen sádra, ale snad celá nemocnice!

 

Zápas byl pro Arsenal přitom už dávno prohraný, Braghieriho tým prohrával 2:5 a do konce zbývalo jen pár minut. Jenže šestadvacetiletý Argentinec chtěl zřejmě soupeři výhru pořádně znechutit.

Neuvěřitelný faul ale následovalo něco ještě neuvěřitelnějšího. Kop vystřižený z asijského akčního filmu totiž nezpůsobil žádnou škodu a Ronaldinho byl po pár sekundách opět na nohou.

Trojici neuvěřitelných okamžiků ještě završilo rozhodnutí rozhodčího. Sudí sice správně nařídil za kriminální faul penaltu, ale obránce za atentát na legendárního soupeře neviděl ani žlutou kartu!

Sám atakovaný mistr světa z roku 2002 se hned mohl dočkat fotbalové pomsty, když se postavil k nařízené penaltě. Jenže spravedlnost zřejmě zaspala – Ronaldinho napálil břevno. Míčového kouzelníka však po vysoké výhře 5:2 penaltový neúspěch nijak mrzet nemusel.

Dvaatřicetiletý brazilský veterán dokonce ani vůči Braghierimu nechoval zášť, po zápase si s fotbalovým násilníkem v klidu potřásl rukou. I když mu chtějí useknout nohu, Ronaldinho prostě zůstává věčně usměvavou legendou!

Oběť. Ronaldinho se stal terčem nepochopitelného zákroku, soupeř mu snad toužil zlomit nohu
Oběť. Ronaldinho se stal terčem nepochopitelného zákroku, soupeř mu snad toužil zlomit nohu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud