3. února 2013 • 04:30

Rafu rozzuřil sudí: Za krvavý faul měla být penalta a červená karta!

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Rafaelu Benítezovi tečou nervy. Manažer Chelsea viděl po porážce na půdě Newcastlu v sobotním utkání Premier League hlavního viníka v rozhodčím. Ten za stavu 0:0 nepískal ve chvíli, kdy byl v pokutovém území zasažen kopačkou do obličeje útočník Demba Ba. Kanonýr Chelsea krvácel z nosu a kvůli zranění musel střídat. Španěl tvrdí, že jeho tým měl kopat penaltu a faulující Fabricio Coloccini měl být vyloučen. Chelsea pak zápas prohrála 2:3.



Demba Ba, který ještě na podzim střílel góly právě za Newcastle, má zlomený nos. Benítez ho přivedl jako velkou posilu místo tápajícího Fernanda Torrese a teď dostal jeho plán trhlinu.

Chelsea klopýtá a Španěl musí mít strach, že ruskému majiteli Romanu Abramovičovi dojde trpělivost. Z třinácti zápasů pod Rafovým vedením uhrála Chelsea 22 bodů, to je o dva méně, než „Blues“ získali pod Robertem Di Mateem (12 zápasů/24 bodů).

„Bylo tam příliš mnoho chyb v náš neprospěch. Viděl jsem třeba červenou kartu pro soupeře,“ svaloval neúspěch na nepřízeň rozhodčího.

„Byla to jasná šance, Demba Ba měl míč, ale dostal kopanec do obličeje a teď má zlomený nos. Rána mu navíc hodně krvácela. Kdyby se to stalo ve středu hřiště, věřte tomu, že by se zahrával trestný kop,“ přesvědčoval Španěl.

Manažer Chelsea tvrdí, že rozhodčí měl zákrok posoudit jako penaltový a ještě vyloučit hráče soupeře.

„Bylo to velmi jednoduché a naprosto jasné. Byla to šance, kdy měl sudí takhle trestat. To by změnilo v tom utkání úplně všechno,“ komentoval Benítez situaci, která znamenala jediné ohrožení branky Newcastlu jeho svěřenci v prvním poločase.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Newcastle - Chelsea

Fotbalisté Newcastlu se na domácí půdě vytáhli, vyhráli nad Chelsea 3:2
Video se připravuje ...

Místo toho kapituloval Petr Čech v brance Chelsea po trefě Jonase Gutierreze.

„Blues“ se ale zmohli po pauze na gólovou odpověď, když se dostali do vedení po přesných střelách Lamparda a Maty. Oba muži spolu soupeří o pozici nejlepšího střelce Chelsea v Premier League, když mají nyní na kontě deset gólů.

Oba zásahy pak byly výstavní. Lampard napálil míč pod břevno, Mata jej pak o chvíli později levačkou zakroutil do horního růžku a fanoušci šíleli nadšením.

Lampard se tak může pochlubit parádní bilancí, v deseti sezonách v řadě nastřílel v dresu Chelsea nejméně deset branek v Premier League.

VIDEO: Zákrok Colocciniho na Dembu Ba

Celkově jich má v nejvyšší anglické soutěži na kontě 136 a je tím nejlepším střelcem „Blues“ v Premier League v historii, bez ohledu na soutěž pak v dresu Chelsea zaznamenal 197 branek a jen pět tref jej dělí od absolutního střeleckého klubového rekordu.

Jenže pak přišly velké chvíle Newcastlu, v jehož dresu se rozzářil Moussa Sissoko. Ten dal dva góly, další šance „Strak“ ale zlikvidoval skvělými zákroky český gólman Petr Čech.

Kouč Chelsea uznal kvalitu na straně soupeře. „Kdyby ale přišla první penalta a vyloučení soupeře, tak by to dopadlo jinak,“ stál si za svým španělský manažer Chelsea.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud