10. března 2014 • 15:40

Šílená brutalita. Hráč zlomil soupeři nohu, nezahraje si 28 zápasů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise vietnamského fotbalového svazu udělila hráči Tranovi Dinh Dongovi trest na 28 zápasů za to, že při utkání domácí ligy hrubým zákrokem vážně zranil protihráče. Rozhodčí ho přitom v zápase ani nevyloučil.



Tran Dinh Dong z klubu Song Lam Nghe An v 80. minutě duelu s An Giang oběma nohama šlápl na protihráče Nguyena Anh Hunga a zlomil mu nohu. Po potyčce mezi oběma týmy nakonec sudí udělil hříšníkovi jen žlutou kartu. Incidentem se však zabývala disciplinární komise a rozhodla se pro radikální trest zákazu startu ve 28 zápasech.

"Trest má být varováním pro ostatní hráče po celém světě, protože násilí začíná být ve fotbale stále více populární," stojí v prohlášení vietnamské fotbalové federace.

Podobný zákrok v minulé sezoně přísně trestala také české disciplinárka. Bývalý sparťanský útočník Leonard Kweuke dostal v květnu loňského roku trest na 12 zápasů za to, že zlomil nohu mladoboleslavskému stoperovi Radku Dosoudilovi. Šlo o nejvyšší trest v historii.

Přísnému trestu zřejmě neunikne ani Španěl Rubén Rayos, který ve víkendovém utkání izraelské ligy mezi Maccabi Haifa a Bnei Jehuda hrůzostrašným skluzem zlomil nohu protihráči Rafimu Dahanovi.

"Rayos se snažil ukončit mou kariéru. Nikdy nezapomenu, co mi udělal. Byl to zločin," prohlásil Dahan, který kvůli zranění musel odložit i plánovanou svatbu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud