8. prosince 2016 • 20:10

Nejhodnotnější sestava světa: Ronaldo chybí, vládne duo z Barcelony

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Může být vůbec nějaká fotbalová „nej“ sestava bez Cristiana Ronalda? Může! Podle magazínu France Football a společnosti CIES nepatří Portugalec do nejhodnotnější jedenáctky současnosti. Důvod je prostý - tři útočníci mají podle nich momentálně vyšší hodnotu než hvězda Realu Madrid. Kteří? A jak vypadá zbytek sestavy?



France Football a CIES sestavily jedenáctku na základě současné hodnoty hráčů. Do té se započítává nejen aktuální výkonnost, ale také sportovní i marketingový potenciál. Jinými slovy jde o to, kolik by teoreticky kluby byly za tyto borce ochotné „obětovat“ peněz.

Post brankáře zaujal David De Gea z Manchesteru United, jehož hodnota byla vyčíslena na 49 milionů liber. Před něj se postavila obrana Marquinhos (PSG, 40 milionů liber), Leonardo Bonucci (Juventus, 42 milionů liber), Raphaël Varane (Real Madrid, 42 milionů liber) a Aymeric Laporte (Athletic Bilbao, 41 milionů liber).

Ve tříčlenné záloze pak nemohl chybět rekordní nákup Manchesteru United Paul Pogba s aktuální hodnotou 106 milionů liber. Toho doplnil brazilský reprezentant Coutinho z Liverpoolu (63 milionů liber) a Marco Verratti z PSG (62 milionů liber).

To nejzajímavější se pak skrývá v útoku. Tam působí podle žebříčku vůbec nejhodnotnější hráč současnosti Neymar (213 milionů liber) a nemůže chybět ani jeho kolega z Barcelony Lionel Messi (161 milionů liber).

Duo z Barcelony pak doplňuje útočník Atlétika Madrid Antoine Griezmann. To je vlastně největší novinka - Francouz totiž dokázal předskočit Cristiana Ronalda. Momentálně je jeho hodnota 115 milionů liber, Portugalec je těsně za ním.

Ronaldo je tak podle France Football a CIES stále čtvrtým nejhodnotnějším hráčem světa, do této jedenáctky se ale nevešel. Tři útočníci jsou totiž ještě před ním.

Nejhodnotnější fotbalová jedenáctka současnosti podle France FootballFoto Twitter.com

Sestřih La Ligy: Barcelona - Real Madrid 1:1. Ramos vyrovnal v poslední minutě
Video se připravuje ...

Barcelona - Real Madrid: Ronaldo se parádně proháčkoval ke střele, na dlouhou nohu ale vypálil slabě
Video se připravuje ...

Barcelona - Real Madrid: Tutovka! Neymar byl sám před Navasem, ale branku přepálil
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud