27. září 2018 • 11:30

První zásek Liverpoolu, Klopp zuřil. Proč Hazard rozhodl? Kanté se bál

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm soutěžních zápasů, sedm vítězství. Fotbalisté Liverpoolu v nové sezoně zatím neznali pocit zklamání. Až do včerejška. Ve třetím kole Anglického ligového poháru neudrželi náskok a po dvou gólech v závěru podlehli na Anfieldu Chelsea 1:2. Na jasné obloze se objevily první mráčky, trenér Jürgen Klopp pak ostře sjel švýcarského záložníka Shaqiriho. Naopak Chelsea slaví a velebí famózního Edena Hazarda.



Anglický ligový pohár (Carabao Cup) je do značné míry nemilosrdný. Při losu se nehledí na velká jména, žádné výhodné nasazení neexistuje. Proto se už ve třetím kole, kdy ve hře je ještě dvaatřicet mužstev, potkala dvojice velkoklubů – Liverpool a Chelsea. Oba týmy nastoupily v lehce pozměněných sestavách, domácí šetřili třeba Salaha s Firminem, na lavičce londýnského klubu zase seděli Hazard či Kanté.

Postupně ale i největší hvězdy navlékly dres a vyběhly na hřiště. Liverpool vedl díky přesnému zásahu Daniela Sturridge, jenž navázal na týden starý gól do sítě PSG v Lize mistrů. Chelsea ale z rukávu vytáhla belgický trumf. Eden Hazard nastoupil na závěrečnou půlhodinu a po jeho centru ze standardky nejprve srovnal Emerson. Pět minut před koncem si pak technický šikula udělal z obránců Liverpoolu slalomové kužely a nádherným gólem rozhodl.

„Ten gól byl speciální. Výhra je o to důležitější, že tady je vždycky velmi těžké hrát,“ poukázal Hazard na bouřlivou atmosféru v Liverpoolu. A pak s úsměvem vysvětlil, že mu vlastně nezbývalo nic jiného než rozhodnout. „N´Golo Kanté mi na střídačce říkal, že nechce kopat penalty, takže jedinou možností bylo dát gól,“ smál se Belgičan, který v létě výrazně pomohl své reprezentaci k historickému bronzu na světovém šampionátu. A forma mu vydržela i do nové sezony.

„Nevím, jestli se tenhle gól zařadí přímo mezi mých top pět, ale určitě bude vysoko, protože padl proti Liverpoolu,“ podotkl ještě. Jeho přínos ocenil i Gianfranco Zola, asistent kouče Chelsea Maurizia Sarriho. „Eden jistojistě patří mezi nejlepší hráče Evropy i světa, to, co předvedl při svém gólu, to jen dokazuje. Pořád se zlepšuje, dělá správné věci ve správných chvílích,“ chválil Zola.

To německý trenér Liverpoolu Jürgen Klopp byl o poznání méně spokojený. Naštvala jej situace před vyrovnávacím gólem Chelsea, který padl po centru z přímého kopu. Podle Kloppa mu ale žádný faul nepředcházel. Britská média pak hojně řeší i situaci, kdy až nezvykle rozčílený kouč seřval záložníka Xherdana Shaqiriho.

Naštvalo jej, že letní posila ze Stoke v závěru pohotově nerozehrála standardku na dobře postaveného střelce Salaha. Shaqiri místo toho přenechal míč Jonathanu Hendersonovi. „Mluvil jsem jen o tom přímém kopu, o ničem jiném,“ vysvětlil Klopp. „Pokud můžeme v nastavení poslat Salaha do situace jeden na jednoho, není to úplně špatné. Jenže míč nakonec letěl tam, kde byli úplně všichni,“ zlobil se energický trenér „reds“ na Shaqiriho.

Liverpool tak utrpěl první ránu v jinak skvěle rozjeté sezoně. A už o víkendu ho čeká další těžký úkol. Oba středeční soupeři se totiž hned v sobotu utkají v rámci Premier League znovu! Na Stamford Bridge se střetnou dva dosud neporažené celky, třetí proti prvnímu týmu tabulky. „Tenhle zápas bude určitě důležitější,“ podotkl Hazard. Jisté je, že on ani ofenzivní lídři Liverpoolu už na střídačce tentokrát sedět nebudou.

Góly

Domácí: 58. Sturridge

Hosté: 79. Emerson, 85. Hazard

Sestavy

Domácí: Mignolet – Clyne, Matip, Lovren, Moreno – Milner (60. Henderson), Fabinho (87. Salah), Keïta – Shaqiri, Sturridge, Mané (71. Firmino). Trenér: Jürgen Klopp.

Hosté: Caballero – Azpilicueta, Christensen (73. Luiz), Cahill, Emerson – Fàbregas, Kovačić (64. Kanté), Barkley – Moses, Morata, Willian (56. Hazard). Trenér: Maurizio Sarri.

Karty

Domácí: Milner, Matip, Fabinho, Keïta, Henderson

Hosté: Kovačić, Moses, Morata

Rozhodčí

Kevin Friend – Adrian Holmes, Mark Scholes

Stadion

Anfield Road, Liverpool

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud