9. prosince 2018 • 23:13

Pohár osvoboditelů patří River Plate! Finále v Madridu rozhodlo prodloužení

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté River Plate porazili v odvetě Poháru osvoboditelů v Madridu 3:1 v prodloužení svého odvěkého městského rivala z Buenos Aires Bocu Juniors a získali počtvrté nejprestižnější jihoamerickou trofej. První finále hrané téměř před měsícem na stadionu Bocy skončilo 2:2, nicméně vzhledem k přesunutí duelu na neutrální hřiště neplatilo pravidlo o více vstřelených gólech na hřišti soupeře.



Zápas, jenž byl do španělské metropole přesunut z bezpečnostních důvodů, rozhodlo River Plate v přesilovce. Na začátku prodloužení byl po druhé žluté kartě vyloučen záložník Bocy Wilmar Barrios a ve 109. minutě ranou zpoza šestnáctky Juan Quintero poslal River Plate do vedení 2:1.

Třetí gól pak Boca inkasovala v nastaveném čase do prázdné branky, kdy se na roh vydal do vápna River Plate i brankář a po rychlém brejku soupeře už neměl šanci se vrátit.

Boca přitom začala finále lépe a po gólu Daria Benedetta krátce před poločasem vedla. Do prodloužení poslal ostře sledovaný duel po hezké kombinační akci Lucas Pratto.

Do Madridu byla odveta finále jihoamerické obdoby Ligy mistrů přesunuta kvůli incidentu předcházejícímu plánovaný zápas na stadionu River Plate. Domácí fanoušci 24. listopadu napadli autobus s hráči Bocy a zápas byl odložen. Nejprve o den a poté na dnešek na jiný kontinent.

Odveta finále fotbalového Poháru osvoboditelů v Madridu:

River Plate - Boca Juniors 3:1 po prodl. (1:1, 0:1)

Branky: 68. Pratto, 109. Quintero, 120.+2 Martínez - 44. Benedetto. ČK: 92. Barrios (Boca). První zápas 2:2, trofej získalo River Plate.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud