31. ledna 2019 • 14:15

1:7, 0:4, 0:3! Ronaldo a Hazard přihlíželi debaklům, v poháru trpěl i Schick

Autor: roc
Vstoupit do diskuse
0
  • Velcí favorité si ve čtvrtek připsali ztrátyVelcí favorité si ve čtvrtek připsali ztrátyFOTO: Koláž iSport.cz

    Čtvrteční fotbalové výsledky byly plné překvapení. V anglické Premier League překvapivě prohrála londýnská Chelsea, příliš se nedařilo ani Liverpoolu. V italském poháru zase schytal sedmigólový debakl Schickův AS Řím, do semifinále nepostoupil ani Juventus Turín. Jak se zmíněné senzace rodily?

  • Bournemouth – Chelsea 4:0

    Londýnská Chelsea utrpěla pátou a zároveň nejhorší porážku v této sezoně Premier League. „Blues“ přijeli na hřiště Bournemouthu s jasným cílem zvítězit, nakonec však nezískali ani bod. Po vyrovnaném prvním poločasu přitom nic nenasvědčovalo tomu, že by svěřenci Maurizza Sarriho měli schytat výprask. Ale stalo se.

    Domácí šli do vedení už po dvou minutách druhého poločasu díky trefě Joshua Kinga. Hosté na první úder nedokázali zareagovat, naopak v rozmezí třiceti minut dvakrát inkasovali a v samém závěru pečetil překvapivou výhru Bournemouthu 32letý obránce Charlie Daniels.

    Stoupenci londýnského celku prohru těžko nesli, už během samotného dějství dali několikrát hlasitě najevo svoji nespokojenost. Tu neskrýval ani Sarri, jenž po závěrečném hvizdu držel hráče téměř tři čtvrtě hodiny v šatně. „Musím se fanouškům omluvit. Možná je to moje chyba, nejspíš jsem hráče nedokázal motivovat,“ řekl italský kouč na tiskové konferenci s tím, že je z průběhu druhého dějství zcela frustrovaný. Chelsea klesla na páté místo za konkurenční Arsenal, který se může pyšnit lepším skóre.

    Fotbalisté Chelsea schytali debakl od BournemouthuFoto Reuters

  • Liverpool – Leicester 1:1

    Roli favorita nezvládl ani Liverpool. Vedoucí celek anglické soutěže měl díky středeční ztrátě Manchesteru City na půdě tápajícího Newcastlu United možnost vytvořit si sedmibodový náskok v čele tabulky, s jedenáctým Leicesterem ale pouze remizoval.

    Historicky slavnější celek přitom vstoupil do utkání skvěle, když jej na zasněženém Anfield Road poslal ve třetí minutě do vedení křídelník Sadio Mané. Další vypracované šance však „Reds“ nevyužili a v nastavení první půle přišel trest v podobě vyrovnávacího gólu z kopačky hostujícího obránce Harryho Maguiereho, jenž se ocitl úplně sám před bezradným Alissonem.

    Kdo čekal v druhé půli tlak domácího celku, musel být zklamaný. Šampiony ze sezony 2015/16 gól do šatny povzbudil a nakonec v Liverpoolu sahali po vítězství. Třebaže měli několik šancí, diváci se už žádné branky nedočkali. Trenér Jürgen Klopp si po utkání stěžoval na hlavního sudího, který měl podle něj odpískat pokutový kop po zákroku Ricarda Pereiry na Nabyho Keitu. "Nevím, nad čím Atkinson váhal. Myslím, že byl v nejlepší možné pozici. Jsme si jistí, že to měla být penalta."

    Kloppova družina je tak po 24. kole stále na první příčce, na druhý Manchester City však má „pouze“ pětibodový náskok.

    Liverpool pouze remizoval s Leicesterem 1:1Foto ČTK

  • Fiorentina – AS Řím 7:1

    Nejvíce šokující výsledek čtvrtečního dne se zrodil v Itálii, kde byla na programu dvě čtvrtfinálová utkání domácího poháru. V prvním z nich vyzvala Fiorentina římské AS, v jehož základní sestavě se objevil také český útočník Patrik Schick. Na tento zápas ale bude chtít stejně jako jeho spoluhráči co nejrychleji zapomenout.

    Římané od první minuty za svým soupeřem zaostávali a už v první půli třikrát inkasovali. Když v druhé části obdrželi ještě čtyři góly, byl z toho potupný výprask 1:7. Podobná porážka ale není z hlediska AS až tak výjimečná, stejným rozdílem prohrálo už pošesté v historii. Naposledy skončil totožným rozdílem zápas milionářské Ligy mistrů v roce 2014. AS Řím tehdy na domácím stadionu schytal debakl od Bayernu Mnichov.

    Příznivce AS nepotěšil ani Schickův konkurent Edin Džeko. Bosenský forvard přišel na hřiště v druhé půli, kvůli nezvládnutým emocím na něm ale vydržel pouhých 26 minut.  Rozhodčí Gianluca Manganiella mu kvůli hádce, během níž schytal od obávaného snajpra „plivanec“, udělil červenou kartu.

    Okamžitě po utkání se začalo v italských médiích spekulovat o možném odvolání hlavního kouče Eusebia Di Francesca. On sám ale jakýkoliv odchod z lavičky vyloučil. „Tato myšlenka v mé hlavě nikdy nebyla,“ řekl a omluvil se všem fanouškům za „hanebnou porážku“, jíž vzal na sebe.

    Fotbalisté AS Řím dostali sedm gólů a loučí se s poháremFoto Barbora Reichová / Sport

  • Atalanta – Juventus 3:0

    Kvarteto skolených favoritů uzavírá Juventus. Kouč Massimiliano Allegri postavil proti Atalantě několik navrátilců, přesto poskládal velice silnou jedenáctku, v níž nechyběl hvězdný Cristiano Ronaldo. Ani pětinásobný držitel Zlatého míče ale nedokázal skórovat, Turín si připsal jedinou střelbu na branku a vůbec poprvé v této sezoně nevstřelil gól.

    Naděje na zisk cenné trofeje tak pro „Starou dámu“ zhasly už ve čtvrtfinále. Atalanta, která byla tentokrát podle Allegriho mnohem agresivnějším týmem, díky vítězství 4:0 proklouzla mezi nejlepší čtveřici. „Nejsme spokojení, ale nemůžeme vyhrát každý zápas v sezoně. Tento výsledek byl upřímně cítit ve vzduchu, hráli i kluci, kteří se vraceli po zranění. Chtěli jsme pohár vyhrát, ale Atalanta byla lepší, takže jí gratuluji.“

    Juventus si připsal teprve třetí porážku v aktuálním ročníku. Po Manchesteru United a Bernu, kteří si s Allegriho týmem poradili v základní skupině Champions League, získalo cenný skalp i mužstvo z Bergama.

    Juventus překvapivě vypadl s Atalantou, když prohrál 0:3Foto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud