30. ledna 2019 • 22:50

Zkáza favoritů v poháru! Juventus prohrál 0:3, AS Řím dostal sedm gólů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté AS Řím s Patrikem Schickem v sestavě schytali ve čtvrtfinále Italského poháru debakl 1:7 na hřišti Fiorentiny a soutěž pro devítinásobné držitele trofeje skončila ostudou. Překvapivě vyhořel i Juventus Turín, který domácí pohár získal už třináctkrát a zároveň ve čtyřech předchozích ročnících. Na hřišti Atalanty Bergamo prohrál mistrovský celek 0:3.



Ve Florencii se hattrickem zaskvěl Federico Chiesa, dvakrát se trefil Giovanni Simeone. Hosté navíc od 72. minuty a stavu 1:4 hráli v deseti bez Edina Džeka vyloučeného za nesportovní chování vůči rozhodčímu. Bosenský kanonýr přitom přišel na trávník až ve druhém poločase. Po zápase se okamžitě objevily spekulace o možném odvolání trenéra Eusebia Di Francesca.

Římský celek dostal sedm gólů v utkání naposledy v říjnu 2014 v Lize mistrů od Bayernu Mnichov (také 7:1). V domácí pohárové soutěži to byla nejhorší porážka od roku 1961, kdy se proti AS prosadila šestkrát shodou okolností rovněž Fiorentina.

Fiorentina se v semifinále nečekaně utká s Atalantou, jež dokázala vyřadit vysoce favorizovaného obhájce prvenství a v lize dosud neporažený Juventus. Naděje „Staré dámy“ začaly brát za své v prvním poločase po slepených gólech Timothyho Castagneho a Duvána Zapaty, navíc byl z lavičky vykázán trenér Massimiliano Allegri. Kolumbijec Zapata pak Cristiana Ronalda a spol. dorazil pět minut před koncem zápasu.

Fotbalový Italský pohár - čtvrtfinále:

Fiorentina - AS Řím 7:1
Branky:
7., 18. a 74. Chiesa, 79. a 89. Simeone, 33. Muriel, 66. Benassi - 28. Kolarov,

Bergamo - Juventus Turín 3:0
Branky: 39. a 86. Zapata, 37. Castagne.

Patrik Schick odehrál celý zápas, ale potupné prohře nezabránil
Patrik Schick odehrál celý zápas, ale potupné prohře nezabránil

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud