7. září 2019 • 07:48

Nejlepší kamerunský fotbalista všech dob končí. Eto´o se loučí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší kamerunský fotbalista všech dob Samuel Eto'o oznámil ve svých 38 letech ukončení kariéry, během níž vystřídal čtrnáct klubů v sedmi zemích. Trojnásobný vítěz Ligy mistrů prožil své nejlepší léta v Barceloně a Interu Milán a naposledy působil v katarské lize. Čtyřikrát byl zvolen nejlepším fotbalistou Afriky.



V patnácti letech přišel jako velký talent do Realu Madrid, ale v "bílém baletu" dostal jen minimální šanci. Přesto už v roce 2000 získal v Sydney olympijské zlato. S Barcelonou pak vyhrál třikrát španělskou ligu a dvakrát Ligu mistrů, v jejím dresu nastřílel za pět sezon 130 branek.

Další triumf v nejprestižnější evropské soutěži přidal v roce 2010 v Interu Milán. Později hrál také za ruskou Machačkalu, Chelsea, Everton, Sampdorii Janov a za dva turecké kluby. Na kontě má i 118 zápasů v barvách Kamerunu a triumfy na Africkém poháru v letech 2000 a 2002.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud