16. září 2020 • 13:30

Foukni, kominíku! Noví spoluhráči nachytali českou posilu z Baníku

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Denis Granečný odešel z Baníku na hostování do nizozemského Emmenu. Chtěl si vyzkoušet zahraniční angažmá a hned poznal, že humor v kabině je podobný bez ohledu na hranice. V novém týmu se okamžitě stal terčem hodně černého humoru, ale po počátečním vyděšení ho zvládl s úsměvem.



Tréninky po přestávkách a reprezentačních pauzách začínají podobně: testy, vážení a vtípky. Když se Denis Granečný vrátil ze srazu jednadvacítky, asistent trenéra na něj čekal s přístrojkem a naznačoval, jak vší silou fouknout dovnitř. Test na kapacitu plic? Zřejmě to si český záložník myslel, když úkol splnil. Ani si nevšiml, že se kolem začínají množit spoluhráči se zapnutými telefony.

Okamžitě po fouknutí zjistil, že místo testu je předmětem vtipu. Do obličeje mu vletěl náklad černého prachu, následoval nevěřícný pohled na asistenta a pak už jen smích napáleného, stejně jako celé kabiny.

V Emmenu jde podle všeho o rituál, o pár minut později se nachytal i další Granečného nový spoluhráč, v tu chvíli už byl Čech ve sprše.

Granečný sice v srpnu odcestoval s Ostravou na soustředění do Rakouska, ale následně zamířil na testy a jednání o smlouvě do Nizozemska. "Projevil přání vyzkoušet si zahraniční angažmá a klub mu vyhověl," řekl výkonný ředitel ostravského celku Michal Bělák.

Granečný je odchovancem Ostravy, za kterou poprvé v lize nastoupil před čtyřmi lety. V jarní části uplynulého ročníku hostoval v Českých Budějovicích a celkem má na kontě v nejvyšší soutěži 75 zápasů a jednu branku. V Emmenu si, po důkladném umytí obličeje, vyzkouší první nizozemskou ligu.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud