17. října 2020 • 20:08

Střety na Slovensku. Fans se dobývali na vládu, policie použila vodní dělo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před úřadem slovenské vlády v Bratislavě se dnes sešlo několik stovek fotbalových fanoušků a příznivců krajní pravice odmítajících aktuální opatření proti šíření koronaviru. Policisté proti radikálům, kteří na ně házeli kameny a láhve, použili slzný plyn a vodní dělo, informoval deník SME. Demonstrace fotbalových a hokejových fanoušků se očekává v neděli také v Praze, kde je, na rozdíl od bratislavského protestu, součástí povolené akce.



Podle deníku SME se ve slovenské metropoli sešlo přibližně 400 až 500 lidí, kteří provolávali vulgární nadávky na adresu slovenského premiéra Igora Matoviče a požadovali jeho demisi. Kromě fotbalových fanoušků, kteří do Bratislavy přijeli z různých částí země, dorazili také příznivci krajně pravicové strany Kotlebovci-Lidová strana Naše Slovensko vedené Marianem Kotlebou.

Ministr vnitra Roman Mikulec nepovolenou demonstraci kritizoval a jejím účastníkům vzkázal, že se nevyhnou spravedlnosti.

„Je opravdu smutné, když v době, kdy u nás znepokojivě roste počet nakažených, je vyhlášen nouzový stav a zákaz shromažďování, se najdou lidé, kteří nic z toho nerespektují,“ napsal na facebooku Mikulec. Jediným cílem demonstrace fotbalových chuligánů a radikální pravice bylo podle něj provokovat.

Slovenští fans protestovali před úřadem vlády
Slovenští fans protestovali před úřadem vlády

V pátek slovenské úřady evidovaly druhý nejvyšší denní nárůst počtu případů koronaviru od začátku epidemie: přibylo 1968 infikovaných, čímž celková bilance vzrostla na 28 268. Počet úmrtí se zvýšil o dosud rekordních 11. Společně se šesti mrtvými během dneška tím celkový počet obětí v důsledku epidemie stoupl na Slovensku na 88. Hospitalizovaných je nyní 614 osob.

Země v reakci na šíření nákazy například zakázala konání hromadných akcí, uzavřela kina, divadla či wellness centra, střední školy přešly na distanční formu výuky. Nejvyšší soutěže v pěti sportech, včetně fotbalové a hokejové ligy, mohou pokračovat bez diváků. Premiér Matovič dnes oznámil, že Slovensko plánuje otestovat na koronavirus všechny obyvatele.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud