28. února 2021 • 12:25

Gól roku? Fotbalista z páté ligy patičkou z otočky napodobil Girouda

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejhezčí gól roku? Je teprve únor, takže momentálně asi ano. Fantastická patička trefená z otočky a za zády fotbalisty Elishy Sama z anglického týmu Notts County, který působí až v páté nejvyšší soutěži, je hitem sociálních sítí. Izraelec navíc brankáře přeloboval a jeho paráda se rázem stává favoritem na cenu Ference Puskáse za nejhezčí gól roku. Podobnou trefou anketu v roce 2013 vyhrál tehdejší útočník Arsenalu Olivier Giroud.



Jeho jméno vám asi nic neřekne, možná neznáte ani klub, ve kterém působí. Notts County patří až do páté úrovně anglických soutěží National League. Třiadvacetiletý Elisha Sam však ukázal, že by ze soutěže většinově složené z poloprofesionálních týmů mohl zamířit o něco výš.

Zmíněný kousek se mu povedl v pohárovém utkání proti Oxfordu City v tzv. FA Trophy pro týmy z 5.-8. ligy anglického fotbalu. Izraelec se v zápase prosadil dokonce dvakrát a pomohl k vítězství 3:1. 

Hlavním momentem však byla jeho paráda v 72. minutě, kterou poslal svůj tým do rozhodujícího vedení. Komentátor duelu okamžitě s úžasem v hlase křičel, že se Sam stal uchazečem o cenu Ference Puskáse.

Tu každoročně uděluje FIFA po hlasování fanoušků. Pokud by Sam uspěl, zařadil by se do vybrané společnosti. V roce 2017 anketu díky podobné trefě (tzv. scorpion kick) ovládl francouzský útočník Olivier Giroud. Loni zaujalo sólo Heung-Min Sona přes celé hřště.

V anketě udělované od roku 2009 v minulosti uspěly také hvězdy jako Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Mohammed Salah či Neymar. V roce 2012 se za gól v dresu Besiktase stal vítězem Slovák Miroslav Stoch.

VIDEO: Prohlédněte si všechny góly, které získaly cenu Ference Puskáse

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud