9. června 2023 • 10:50

Benzemovo přivítání, víc lidí než na Ronalda: Arábie je místo, kde chci žít

Autor: paš
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na podzim si uzmul Zlatý míč, zaslouženě. Karim Benzema v pětatřiceti letech vystoupal na vrchol. Ale z velkolepé evropské scény pak bleskově ustoupil. V Realu Madrid po čtrnácti letech skončil a trofejí pro nejlepšího fotbalistu se ve čtvrtek chlubil už v Saúdské Arábii, kde bude oblékat dres al-Ittihádu. „Je to klub s velkou vášní a chci ho dál posouvat," řekl Benzema, jenž se stane vedle Cristiana Ronalda nejvýraznější tváří ligy. Na jeho oficiální představení dorazilo 60 tisíc fanoušků.



Cristiano Ronaldo v zimě šokoval fotbalovou veřejnost, když kývl na nabídku ze Saúdské Arábii. Okamžitě se stal největší hvězdou ligy. A zřejmě jí taky zůstane i po letním přestupovém okně. Jenže mu přibude obrovská konkurence. A první známá tvář už dorazila. Al-Ittihád ve čtvrtek přivítal Karima Benzemu.

A byla to velkolepá show. Na stadion dorazilo 60 tisíc lidí, což je výrazně víc, než se dočkal Ronaldo. Portugalský reprezentant tehdy křepčil zhruba před pětadvaceti tisíci fanoušky. I když žádostí o vstupenky bylo mnohonásobně víc.

Když Benzema vstoupil poprvé na hřiště úřadujícího ligového šampiona, dav bouřil. Příznivci nad hlavami drželi dres nového oblíbence, arénu rozzářila světelná show. 

Před tím se zúčastnil tiskové konference, kde se usadil vedle majitelů klubu. Novináři kladli otázky v angličtině, Benzema odpovídal francouzsky. „Je to pro mě nová kapitola. Je to klub s velkou vášní a chci ho dál posouvat," řekl Benzema, jenž dal v La Lize 354 gólů v 648 zápasech.

Po smutném loučení v Realu se zase usmíval. Na trávníku se rozsvítily jeho inciály a číslo devět, které si v novém klubu přivlastnil. Benzema se s fanoušky přivítal, a pak jim připravil i velké překvapení. Na pódiu před francouzským exreprezentantem stála krabice, ze které jeden ze zástupců klubu vytáhl Zlatý míč.

 V Arábii tak přivítali po Ronaldovi další světovou hvězdu.

Benzema v al-Ittihádu podepsal tříletou smlouvu, vydělat by si měl 258 milionů liber (zhruba 6,9 miliardy korun). Ale peníze prý nejsou hlavní důvod, proč na nabídku ze Saúdské Arábie kývl.

„Protože jsem muslim a je to muslimská země. Vždycky jsem tam chtěl žít. V Saúdské Arábii už jsem byl a mám z toho dobrý pocit. Pro mě je to místo, kde chci být... Doufám, že novému klubu přinesu svůj fotbal, a hlavně, že budu moci vyhrávat tituly," uvedl Benzema.

V al-Ittihádu má velkou šanci. Vždyť jeho nový klub před pár dny oslavil mistrovský titul. Navíc kromě Benzemy zřejmě získá dalšího Francouze. N'Golo Kanté by si měl se Saúdy plácnout poté, co mu vyprší kontrakt s Chelsea.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud