28. března 2013 • 14:56

Myslí to vážně! Slováci by stáli o fotbalovou ligu jen s kluby z Moravy

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Myšlenka československé fotbalové ligy má konkurenci. Sportovní ředitel Senice Dušan Vrťo přišel s nápadem na vytvoření společné slovensko-moravské soutěže. Příznivě se na ní tváři zástupci několika klubů z obou zemí.



O víkendu zajdou fanoušci na některou z českou soutěží, během týdne si užijí zápas slovensko-moravské ligy. Přesně taková je Vrťova představa o podobě soutěže, pro kterou zatím oslovil už dva kluby ze Slezska.

„Šlo by zejména o to, aby v těchto střetnutích dostali příležitost hráči ze širších kádrů, fotbalisti po zranění, talenty a také by mohli nastoupit hráči, které si chtějí trenéři vyzkoušet,“ řekl Vrťo pro server cas.sk.

Konkurencí by byl nový projekt zejména pro nedávno vytvořenou Juniorskou ligu. „Je taková dětská, není to ono. Zápasy, ve kterých budou hrát áčka, by měly mnohem vyšší úroveň,“ je přesvědčený Vrťo. Pozitivní odezvu už zaznamenal od Žiliny, Trenčína i Myjavy.

Příznivá reakce na slovenský nápad přišla i z moravské strany hranic. „Zatím nevíme, jak bychom zvládali duely během týdne. Bude také záležet na tom, jaké by to bylo po ekonomické stránce. Je to však zajímavá myšlenka,“ nezavrhnul ideu sportovně-technický manažer Baníku Ostrava Michal Dyml.

Také ve Třinci, který usiluje o návrat do druhé ligy, by se nápad líbil. Slovensko-moravská liga by pro ně byla mnohem méně náročná na cestování než Juniorská liga. Pokud by Fotbalová asociace ČR neposkytla Třinci dotace, které by pokryly vyšší náklady, byla by konfrontace se slovenskými kluby více výhodná. „Víc bychom se přiklonili k společné soutěži se Slováky,“ uvedl předseda představenstva FK Třinec Karel Kula.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud