6. srpna 2013 • 18:36

Slávisté zatleskají: Mizerný trávník je z Edenu pryč, nový stojí tři miliony

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při pondělní porážce Slavie s Olomoucí 2:3 si toho musel všimnout každý. Trávník v Edenu zdaleka nepřipomínal po několika koncertech ve vršovické aréně ideální fotbalový povrch. Ba právě naopak. Hned po zápase ale začala výměna hrací plochy před Superpohárem mezi Bayernem Mnichov a londýnskou Chelsea, který se uskuteční na největším českém stadionu 30. srpna.



"S výměnou se začalo dnes ráno a skončit by měla v sobotu, nebo v neděli tento týden v závislosti na počasí," řekl Jakub Dlouhý z agentury Concept One, která je strategickým marketingově-obchodním partnerem Synot Tip Arény. Práce postupují rychle, jak ukázala Slavia na svém twitterovém účtu.

Výměna trávníku stojí více než tři miliony korun, přičemž velkou část nákladů pokryje UEFA, organizátor Superpoháru. Půjde i o další úpravy stadionu jako výměnu osvětlení nebo rekonstrukci šaten hráčů, především rekonstrukci podlahových krytin.

Superpohár bude ztrátová záležitost

"Velkou část nákladů pokrývá UEFA, i tak bude ale Superpohár pro arénu ztrátovou událostí. S UEFA se snažíme dohodnout ještě další finanční podporu," uvedl Dlouhý. "Přesto jsme rádi, že Superpohár v Synot Tip Aréně proběhne, protože jde o prestižní záležitost a investici do budoucna. Na trávník do Edenu přiláká třeba reprezentaci nebo další mezinárodní utkání pod patronací UEFA jako třeba ME jednadvacítek v roce 2015," dodal.

Přesné datum dalších úprav zatím není známé. "Klíčová je výměna trávníku, dále pak bude posíleno osvětlení a dojde k dalším menším úpravám. Přesné datum, kdy dojde k výměně osvětlení, zatím není stanoveno. Závisí na tom, kdy pověřená firma bude mít komponenty, osvětlovací tělesa připravena k instalaci," podotkl Dlouhý.

Zatěžkávací zkouškou projde nový trávník v pondělí 19. srpna, kdy se na něm představí v ligovém utkání Slavia a Teplice. Aréna v Edenu je prvním stadionem, který bude hostit Superpohár mimo Monako, kde se dřív zápas vždy konal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud