Stanislav Hrabě
3. dubna 2014 • 14:13

Soupeři se zesměšňovali sami, tvrdí vítězové pražské části Poháru Josefa Masopusta

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bayern Mnichov remizoval v bundeslize doma s Hoffenheimmem, Barcelona už také neválcuje soupeře jako před léty, ve fotbale zůstává tak jediná jistota: v Poháru Josefa Masopusta středoškolských výběrů vládne Praze SOŠ SZ Učňovská Jarov. Suverénně ovládla soutěž hlavního města a postoupila znovu do celostátního finále, které se bude hrát v květnu na stadion Juliska.



9:0, 3:0, 8:0, 6:1. To není výtah výsledků Klapzubovy jedenáctky z knihy humoristy Eduarda Basse, ale skutečnost. Takto pokořili studenti jarovské odborné školy soupeře v pražské části krajského finále Poháru Josefa Masopusta. Nastříleli 26 gólů, obdrželi jediný.

„Brankář by měl udržet čisté konto, od toho tam je,“ zapřemýšlel kapitán Patrik Roust, zda nemá spoluhráče za takovou nedbalost vyplísnit, když ve finálovém duelu nedokázal chytit pokutový kop. „Měli jsme ale v té chvíli už dostatečný gólový náskok, tak to tolik nevadilo. Nevyčítáme mu to,“ mávl s nadhledem rukou nad touto chybičkou.

Rovněž trenér a zároveň učitel Pavel Loukota se zpočátku pohoršoval nad přístupem svých svěřenců k poslednímu dějství finálového zápasu. „Už to nebylo moc o fotbale, i když jsme chtěli, aby se hrálo odpovědně a naplno,“ prohlašoval. „Když ale máte náskok 6.:1, kluci sklouznou do věcí, které trenéři nevidí rádi. Převažovaly už individuální akce,“ postěžoval si. „Ale to se stane i v Lize mistrů,“ připomenul, že selhávají i vyspělejší fotbalisté.

V Poháru Josefa Masopusta středoškolských výběrů vládne Praze SOŠ SZ Učňovská Jarov
V Poháru Josefa Masopusta středoškolských výběrů vládne Praze SOŠ SZ Učňovská Jarov

Jarovští prošli celým turnajem až nevábně lehce. „Čekali jsme, že soupeři budou lepší, tenhle výsledek je trošku směšný,“ připustil kapitán Roust, jinak hráč Sparty Praha, který nyní hostuje v Motorletu. „Nechtěli jsme nikoho zesměšňovat, spíš se trochu zesměšnili sami. Až na jednoho soupeř, kdy to bylo vyrovnané,“ přidal se trenér Loukota.

To je ovšem jen mezistupeň, pražští fotbalisté chtějí trofej letos vyhrát. „Ve finále to bude mnohem složitější,“ uvědomoval si Roust, že středočeskou část vyhráli žáci ISŠ HOPS Příbram, jimž právě loni v boji o zlatou podlehli. „Chceme vyhrát,“ stanovil jasný cíl trenér Loukota.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud